08.03.2021

Dok čekamo Tričkovića i vulkan iznad Vranja

Na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, u Vranju je u utorak održan sastanak stručnjaka sa gradonačelnikom Milenkovićem povodom aktuelne korona situacije u Vranju.

Eksperti iz Beograda imali su prilike da se uvere u tim koji stoji u prvim redovima borbe sa koronom, doktor Milenković, primarijus Miroljub doktor   Stanković, doktor Aleksandar Stajić Sandi, eksperti iz Zdravstvenog centra Vranje, direktorica, upravnica i glavna sestra, budući primarijus.

Ali, najbitnijeg za grad Vanje, barem što se tiče mentalnog stava i poznavanja psihologije krda, i ovog puta nije bilo.

Uvaženi ekperti su upoznati sa članovima gradskog štaba, priča se da je bilo svečano, svi uljudni i kulturni i religiozni, svi se krste.

Sve doktor do doktora u politici, tako da je gostima jasnija slika zašto je Vranje žarište korone i zašto se posle 17.000 zvanično vakcinisanih ne smiruje situacija i zašto se pojedinci vakcinišu jednom, a revakcinišu drugom vakcinom.

Pronadjen je i glavni krivac za novonastalu situaciju, a to nisu dojučerašnje kafe kuvarice i čistačice, koje su u Bujanovcu postale medicinske sestre.

Nisu to ni lekari koji su od juče političari, nisu ni prinaučeni, nedoklepani, neškolovani, pa do školovani tkzv. mladi lavovi, eksperti nakalemljeni u fotelje u gradskoj upravi.

Nosu ni oni koji svojim neodgovornim ispijanjem kafa po lokalnim kafićima i bildovanjem statusa građana u cilju zaboravljanja prošlosti i biografije šire zarazu.

Ne, kriv je narod, masa, krdo koje je te iste dovelo na pozicije i tada se odgovorno ponašalo, a sada se ponaša neodgovorno i sve ugrožava.

Dakle, kada glasate i verujete izjavama naprednih političara, tada ste odgovorni, a sada ste neodgovorni.

A to što odgovorna vlast ne zna šta da radi, pa puca po svim šavovima, o tome ni reči.

A, rešenje je u jednom čoveku, skrajnutom od doktora, a i sam doktor.

I to ne bilo kakav, već doktor veterinarske medicine, kako voli da se potpisuje, Dejan Tričković.

Čovek na pravom mestu i pravom vremenu, koji je do sada pokazao da zna da prepozna epidemiju, zarazu i mentalitet krda i da odreaguje, da se isprsi kad krdo podivlja i traži promene, da se uhvati u koštac i da zaustavi divljanje i neodgovorno ponašanje krda, i, što je najvažnije, da prepozna u očima nosioca zaraze.

Nakon zimskih sadušnica, osmomartovskih priprema i proslava, još više smo nego sigurni da dok doktor Tričković ne preuzme vranjsko zdravstvo u svoje ruke, ništa od obuzdavanja epidemije.

I, to, da prvo krene od okruženja u gradskoj upravi, kome treba da stavi brnjicu da ne pljuje, laje i ujeda, koga da zatvori u kavez i zabrani kontakte, možda nekome treba kupiranje, vakcinisanje ili sterilisanje, šišanje i kupanje, na doktoru je da proceni, pa onda da krene u narod.

Masovno, bez milosti, naprednjački, ili pak da čekamo da vulkani iznad Vranja prorade i satru nas da se buduće generacije slučajno ne prisete da je ovde bistvovalo neko pleme.

Komentari

Bravo za opis Vranjskog rukovodstva. Sve što si napisao istina tako da nemam komentar već samo to da se slažem sa tobom i da si sve u pravu. Ovo Vranjsko krdo treba da se izdigne iznad ovih koji nas vode u sunovrat
Da li su doktori ili veterinarski doktori glava im služi samo za to da se od politike dobro nafatiraju a za narod za koji su tu baš ih zabole......

Ovoliko zla i odricanja od Boga u vasem gradu bice kaznjeno kad tad.
Iznad carsije postoji aktivan vulkan,planina Oblik, ako ne znate. Kaznice vas nesto jer toliko negative energije mora da se kanalise jednom kroz neki katastrofu. Upamtite ove reci. Zao mi je da vam govorimo istinu. Ispunili ste svaku rec zadnjih vremena. To sto zelite da se to I desi krdu,koje to I jeste, samo se zavrseno uklapa u predstojecu katastrofu. Neka vam se Gospod smiluje,bice tesko,Ali je zasluzeno.

ZutoCvece