31.07.2019

Ma ko koga ovde zajebava?

 

Na ovom mestu  postaviću samo  dva ozbiljna pitanja:

PRVO: na poslednjem medijskom konkursu srpskog Ministarstva kulture i informisanja, u konkurenciji 1.174 projekta, kojoj je medijskoj kući iz Srbije dodeljen najveći pojedinačni iznos?

- Najveći pojedinačni novčani iznos od 2.464.200 dinara, dodeljen je projektu RTV Bujanovac pod nazivom „Razglednica mog sela“!!!

Ovu odluku doneo je žiri u sastavu: Marina Dimitrić, novinarka Naxi radija; Olivera Kovačević, glodur Zabavnog programa RTS; Biljana Ratković Njegovan, profesorica Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada; Branimir Grulović, penzionisani novinar i Velimir Petrušević, rukovodilac Dopisničke mreže RTV Vojvodina.

Isti ovaj žiri je drugi najveći iznos od 2.300.000 dinara, dodelio projektu RTV  Vranje, a gle slučajnosti, vlasnik oba ova medija je – Zoran Veličković Zuja.

DRUGO PITANJE: koja je medijska kuća iz Srbije, na ovom istom konkursu, dobila najviše sredstava – objedinjeno za sve projekte?

- U konkurenciji dve-tri stotine medija iz cele Srbije, Ministarstvo će najviše, čak 5.437.600 dinara, za ukupno pet projekata, uplatiti na žiro račun baš te medijske kuće - RTV Bujanovac!!!

I opet, kakva slučajnost, drugi ukupan iznos je namenjen Zujinoj RTV Vranje.

Nazdravlje nam bilo.

Evo onda šanse da se narednih meseci, kolege iz cele Srbije, edukuju baš u RTV Bujanovac, u tom „bastionu slobodnog novinarstva i svetioniku multikulturalizma“.

Šalu na stranu: u toj medijskoj kući, koju je Zuja pre dve godine kupio za jedan dinar, sedam zaposlenih Srba i Albanaca primaju minimalac .

Po slobodnoj proceni upućenih, RTV Bujanovac dnevno sluša i gleda dabogda 200 građana Bujanovca i okoline.

Pa, gospodo draga gde je onda problem; ko koga ovde  zajebava?

Država, odnosno Ministarstvo kulture je organizator ove ujdurme, koja se zove Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

Elem, ovoj Srbiji, slomljenoj i napaćenoj, moralno posrnuloj i devastiranoj, nisu potrebni zemljotresi i kataklizme.

Njoj će glave doći to što u svakoj sredini i svakoj oblasti života, danas imamo ljude kakav je Zoran Veličković alijas Zuja.

Zuja & La Campanella, samo su politički protočni bojleri koje je, pre sedam godina projektovala ova vlast, a danas su širokoj primeni od Horgoša do Dragaša.

A Zuja i RTV Bujanovac su samo izvođači radova u poslovima koji se u Srbiji zovu „dođeš mi – dođem ti“.

Sve to tako traje li traje.

Dokle?

„Svet je opasno mesto za život: ne zbog zlih ljudi nego zbog onih koji ništa ne preduzimaju protiv zla“ – zapisao je Albert Ajnštajn.

ZutoCvece