28.01.2019

Bauk promena širi se Srbijom

Bauk protiv diktature vlasti, posle Beograda, zahvatio je Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Užice, Čačak, Šabac, Vršac, Požarevac, Pirot, Zaječar, Požegu, Mladenovac, Kuršumliju…

U nedostatku vulkana i cunamija, ta pogana međunarodna epidemija, prošlog petka je stigla u Vranje, doskorašnju prestonicu SPS-a.

Da ne bismo izginuli, i narod u Vranju je odlučio da menja šofera!

A Radio televizija Vranje, koja sebe zove „regionalni javni servis“, ni dva dana posle, o protestnoj šetnji nekoliko stotina nezadovoljnih građana u Vranju, nije objavila ni jednu reč.

Pošto se, po hladnom vremenu, nije okupilo „desetak slučajnih prolaznika“,kako su očekivali novinari ove „medijske“ kuće, uredno snimljen tv materijal verovatno je završio na prebrojavanju kod nekog lokalnog Stefanovića u vranjskoj policiji.

Isti pelcer pravovremenog, istinitog i objektivnog informisanja primenila je i TV Vranjska plus, kojoj se ovakav model informisanja ne mora uzeti za zlo, s obzirom da je ona AV glasogovornik.

Njihov snimljeni video materijal bio je tokom vikenda predmet budne analize u laboratoriji Slaviše Bulatovića, koji je od službenog Beograda ovlašćeni veštak za brojanje naših patriotskih krvnih zrnaca.

Zahvaljujući tom tv mterijalu, one iste hladne večeri, beogradskoj krčmi „Kod državnog sekretara“ u Kneza Miloša 20 i tamošnjem konobaru, Draganu Stevanoviću Bosketu, iz vranjskih naprednjačkih odaja, poslata je uznemiravajuća depeša.

„Konobar, ovde Simpolend. Javi se, ovde Simpolend. Narod u Vranju je poludeo: neće promene – hoće da jede“.

I tako, neka ostane zapisano: o protestu, u kome je prema procenama policije bilo oko 700 učesnika, ni slovo nisu objavile ni preostale dve vranjske televizije: TV Ritam i kablovska TV Info puls.

Naravno, ovo jednočasovno okupljanje Trifunovićevih, Đilasovih i Jeremićevih lokalnih sledbenika i njihova šetnja u petak veče, nisu se dogodili ni za novinare Informera, Telegrafa, Kurira i Aloa.

Šteta, jer su se njihovi čitaoci mogli uveriti da su na ovaj

protest stigli nezadovoljni građani iz Bujanovca, Preševa, Vladičinog Hana, Surdulice i Trgovišta…, i ako nije bilo organizovanog prevoza, sendviča, sokova i dnevnica.

O protestu su, iste večeri svoje informacije, fotografije i klipove, svako na svoj način, objavili lokalni portali: Info Vranjske, OK radio VOM, Vranjenews, Vranjenet i Bujanovačke.

Izveštaje svojih dopisnika, iz Vranja, nekadašnje prestonice SPS, iste večeri su emitovale Južne vesti iz Niša, Jug medija i Jug press iz Leskovca.

O protestu su takođe javile agencije Beta i Tanjug, televizije N1, Aldžazira i RTS, te portali novina: Danas, Blic, Večernje novosti, Politika i drugi.

Prošlog petka definitivno, Vranje i Vranjanci su odlučili da raskinu sa istorijom i prošlošću: neće više da liju krokodilske suze za vlašću koja odlazi!

 

ZutoCvece