18.01.2019

Pravda za Jelenu i njen MADEŽ

Mi provincijske domaćice danas smo bez problema mogle da odemo na pijacu, odvedemo decu u vrtiće, platimo mesečnu globu u vidu računa za struju, psujemo vlast zbog neočišćenih trotoara i odemo kod frizera, jer oni koji prave gužvu su se spakovali i otišli za Beograd da prave tamo gužvu i „putinuju“ do mile volje.

Natovarena kesama sa pijace i roze džemperom kupljenim na akciji koja mi se smešio iz kese odlučih da iskoristim ovaj Putindan i odem kod frizera u nadi da su sve žene već isfenirane i na putu za Beograd.

Ulazim u salon, sedam -  osam gospođa čavrlja, na televiziji ide telenovela Vučić, Putin i Paša, naizgle dopuštena atmosfera.

Danula sam dušom, zapalila cigaru i spremih se da prelistavam štampu, kad oslušnuh dame udubljene u žustru raspravu.

- Ona je jedna obična kurva i tako joj treba, ali ovi novinari su bezobrazni, pa ona bre ima decu i roditelje treba li svi da gledaju njeno dupe i „onu stvar“ – reče ondulirana crvenokosa gospođa.

Opa, pomislih, sada će je razapeti. Karleuša je glavna tema i postaje uzbudljivo. Na prvu gospođu nadovezuje se dugokosa plavuša, sa očiglednom tendecijom da želi kada poraste da bude Karleuša.

- Vi mislite da onaj njen nju ne vara, ma ajde molim te pa šta ako se slikala, svi se danas slikaju – reče plavuša.

Ups, pomislih, sada će je spaliti kao vešticu, moralisati i održati joj lekciju o lepom ponašanju, kad ono sve skupa uredno uzdahnuše, spustiše poglede i klimnuše glavom.

Jedna se nakon kraće pauze usudi da kaže da sumnja da smeštaju nesrećnoj ženi (koju ona baš i ne simpatiše), jer na snimku nema ožiljaka od carskog reza, kao ni mladeža o kome je sama Jelena pričala.

Tu se povela žustra rasprava i ponovo odobravanje. Gospođa sa taze ofarbanim korenom dobila veći aplauz nego Putin ispred hrama.

Uh, pomislih, grešna mi duša, što sam na prvi pogled očekivala puritanke, kad ono salon pun žena širokih shvatanja.

Samo baka ispod haube mudro ćuti, verovatno ima problem da što zbog godinašto zbog zvuka haube lvaljano isprati razgovor. Ali je na trenutak izvukla glavu i rekla:

- U pravu ste nije dobro da MLADEŽ odlazi iz Srbije !!!

Njena konstatacija je izazvala salve smeha složnih žena iz provincije, koje su nesvesno bile jedina podrška Jeleni Karleuši u sex aferi koja drma Balkan.

Dok sam pušila cigaru i posmatrala ih znatiželjno u meni se probudila ženska solidarnost i rekoh dajte bre da potpišemo peticiju, pošaljemo pismo podrške ili nešto slično.

Kad ono odjednom muk i sklanjanje pogleda. Jedna se usudi da da kaže da bi je muž ubio kada bi čuo da je tako nešto uradila i ostale su imale slične izgovore.

Slegnuh ramenima i rekoh dobro je da je razumete i podržavate, dobro je da se sve slikate, dobro je da vas brine što eto ona ima porodicu, dobro je da ste uz jednu ženu koju svi razapinju na krst makar u svoja četiri zida.

I najvažnije je da nam MLADEŽ ne ode iz Srbije.

Što bi rekao osvedočeni prijatelj Srbije Putin: Hvala za prijateljstvo!!! Utonuh u čitanje nekog časopisa na kome je na naslovnoj strani neka operska pevačica.

Eto, da ne ostane nezapažena provincijska podrška  Karleušui.

Pravda za Jelenu, njen mladež i ostale gluposti.

Komentari

Врањанци кажу, кој' не чује две си знаје. Ал баба погоди баш у центар.
Једино је она рекла нешто паметно, сувисло и нажалост тачно.
И на крају правда за све, само не за бабу!

ZutoCvece