11.01.2019

Snijeg pade na behar na voće

Da nije tragično i da nije pala prva žrtva smrzavanja, a da podsetimo da je u zimu 2016/17 bilo pet žrtava smrzavanja, i to korisnika socijalne pomoći kod Centra za socijalni rad u Vranju, i to „po prvi put u istoriji Vranja“, bila bi smešna situacija sa prvim padavinama u Vranju.

Da podsetimo, od dolaska naprednjačke većine u Vranju, nije se desilo ništa alarmantno što se tiče vanrednih situacija, čak naprotiv, redovne smene godišnjih doba, sa propratnim faktorima, sneg, kiša, sunce, magla, led...

Da podsetimo, socijalisti su imali nekoliko vanrednih situacija zbog obimnih padavina i to vanrednih situacija u celoj zemlji, posebno one iz februara 2015. godine, kada su kamionima i radnim mašinama iznosili sneg iz grada u sliv Morave.

Tu su i poplave, požari, prelivanje brane „Prvonek“ i uništavanje sistema za snabdevanje pijaćom vodom, što je dovelo do prekida snabdevanja vodom i vanredne situtacije, epidemije svinjskog i ptičijeg gripa, uništavanje poljoprivrede od gradonosnih oblaka,  da ne spominjemo vanredne situacije sa izbeglicama, raseljenim licima, epidemije zaraznih bolesti, paljenje Pozorišta, pa oplatol i još mnogo toga i pokazali šta znači sistem vanrednih situacija.

Naprednjaci od dolaska na vlast, sa punim ustima reforme, imali su dva puta sneg, i to zamislite, u decembru, u sred zime, običan sneg.

Da citiramo Dejana Stanojevića iz  2017. godine: „ šta će nam zimska služba i čišćenje snega, kada će i onako sam od sebe da se otopi, što da trošimo novac.“

A od svog dolaska su se naprednjaci najviše trošili i trudili oko vanrednih situacija.

Menjali odluke, pošto su one socijalističke bile neefikasne i okoštale, oni će to bolje, menjali odbore, štabove, i pojedince na terenu, procenjivali situacije i usvajali grandiozne planove, sa još grandioznijim budžetima.

Zapošljavlali stručna i školovana lica, sad se vidi i struka i škola, kojima nisi mogao ni da priđeš, najavljivali ih kao eksperte u svojoj oblasti.

Ko god bi svratio u Centar za vanredne situacije pomislio bi da je u neki NASA istureni objekat.

Potrošili silne pare na obuke i treninge. Najavljivali kule i gradove što se tiče vanredne situacije. I, pao sneg.

Pao sneg da pokrije breg......

I gde su sad eksperti iz vanrednih situacija, što se sad sneg ne topi da uštedimo, gde je mehanizacija javnih preduzeća, gde su oni silni volonteri naprednjački, što su pred izbore vodali bakice i dekice po ulicama, gde su eksperti što su od vodiča postali mastiljare u javni preduzećima, gde su silni vanredni štabovi i komandanti gradskog „general“ ortoped i komandant okružnog „general“ mehaničar, nije valjda da se čeka „supermen“ iz Feketića da nas vadi iz smetova...?

Pade sneg.... ili što bi naprednjački Šaban zapevao „šabanima“ „ Sneg je opet Snežana....“

ZutoCvece