26.11.2018

Đulići uveoci, ili, decu ti neću oprostiti

Predsednik svih građana Srbije, naš Aleksandar Vučić, javno je u kampanji priznao da je posle trideset i kusur godina, vratio u svoju školsku biblioteku Zmajeve „Đuliće“, to, izgleda, jedino nije bilo jasno vranjskim naprednjacima.

Da im je bilo jasno, ne bi na školskoj, dečijoj priredbi, izvedenoj u petak predveče, stolice u Domu vojske u Vranju, namenjene baš njima, izabranim od roditelja te iste dece, ostale prazne.

Zanimljivo, baš na dan, kada je portal Info Vranjske objavio vest o ukidanju plata za većnike i još neka izabrana lica.

Postavljamo pitanje da li je ovo reakcija upravo tih izabranih lica, ili još, posle tri godine na vlasti, nisu ukapirali da nemaju radno vreme do 15 časova, i da su izabrana lica, čak i kući u spavaćici, na radnom mestu.

Školske priredbe povodom obeležavanja dana škole, održavaju se, za nastavnike, roditelje, učenike u školskim salama i holovima.

Ove, po grau, namenjene su građanima i upravo njima, čelnicima grada, čelnicima odabranim od svih nas, onima koji plate primaju uzimajući od roditelja te iste dece, uzimajući od same dece.

Ne želim da pomislim da je naprednjačka vrhuška izbegla priredbu zato što je u partijskom rastrzanju plena škola pripala vranjskim socijalistima i što direktorka škole dolazi iz njihovih redova.

Ne smem na to ni da pomislim, pošto deca, roditelji i zaposleni ne pripadaju nikome, ne valja da se dele, da se rastrzaju, zaslužuju mnogo bolje, bar poštovanje.

Da još podsetimo, Zmajevi Đulići govore o srećnoj porodici, a Đulići uveoci o bolu o najmilijima. Da još podsetimo, ovo bi trebalo dobro da vlastodršci upamte:

Nema veze gde boravim 
kada cu mrsiti ili postiti 
al' jedno ne mogu da zaboravim 
decu ti neću oprostiti.

ZutoCvece