14.11.2018

Ima li Vranje SAOBRAĆAJNU, i kad?

Radnička ulica, radovi, grebe se asfalt, postavlja se prvi sloj, radnici napuštaju fabrike, autobusi, automobili, promenjen režim saobraćaja, dim, prašina, nervoza, psovke.

Svako, ko se, možda  i slučajno, poslednjih nedelju dana, od kada su krenuli radovi u Radničkoj ulici, zatekao na licu mesta, svedok je opisane scene.

Svega ima, nervoze najviše, jedino nema stalnih posetioca Radničke ulice, doduše sa radarom kod Alfe, saobraćajne policije.

Sada, kada treba da opravdaju ono za šta ih narod plaća, njih ni u tragovima.

Kada treba da se kažnjavaju vozači, taj isti narod, od čijeg rada oni dobijaju platu, prvi su, svakodnevno.

Sada kada treba tom istom narodu da se pomogne u ovom građevinskom haosu, njih ni za lek.

Sa pravom se narod pita, postoji li saobraćajna policija u ovom gradu, postoji li da pomogne ovom napaćenom narodu, rade li oni za sistem bezbednosti naroda ili narod radi za njih?

Rade li nešto korisno za ovu državu ili se nastavlja praksa da rade samo za svoj lični interes?

Da li se u ovom gradu i državi nešto zaista menja ili je samo sve jeftina demagogija?

A narod?

Narod neka i dalje preskače barikade na radovima, psuje nervozno kroz prozor, i dalje neka  gledati bahate policajce u sred radnog vremena po vranjskim kafanama, u kombinacijama oko migranata, u kombinacijama oko zapošljavanja bliže i dalje rodbine i sličnim.

Naravno, sve o trošku tog istog naroda.

Ako ništa drugo, ovog vikenda bilo je osam saobraćajki.

Govori li to nekome da treba da se nešto menja?

Komentari

Klasican primer kada letos nije radio semafor kod glavnu autobusku, 5 dana ne radi semafor, pola 3 opsti kolaps oni sede 20 metara odatle kod ideje i cekaju na radar umesto da bar jedan od njih izadje i regulise saobracaj... celu Srbiju mozete da prodjete i da vas nigde ne ceka radar ali u Vranje su minimum 2 postavljena... A svaki grad ima isto onoliko radara koliko ima i Vranje... Idite u Kumanovo pa vidite kako policija (siptari i makedonci) regulise saobracaj na svakoj raskrsnici...

Imamo saobraćajnu kad treba da se "jašu" trotoari službenim vozilima od Načelstva do Karingtonke a jadni pešaci se provlače ili hodaju kolovozom rizikujući život! Ali, zato ih nema nigde kad se u glavnoj ulici vozila ne parkiraju po označenim mestima nego se uvlače "ukoso" pa zbog toga nemamo dve trake za saobraćaj već samo jednu pa se pravi zagušenje i kolona od Duvanske do centra u popodnevnim satima!

KAD BI SVI VI ZNALI KOLIKO NAS ZABOLE ZA VASE PISANJE

Koji si ti slepac!!!

Vlasto svaka čast kako branis uniformu.Vodim te na kafu-sok,imam nešto da ti pričam,ali prvo da napišem jednu kaznu,subota je.

Pa Vlasto....mozda te sada i ne boli...ali vreme prolazi,pa dolaze novi ljudi,nove generacije....te ce da boli...

Ovaj Vlasta je primer dobar,takve prostoce (svaka cast pojedincima)i nose saob.uniformu,pa saobracajce u gradu da kontrolisu brzinu ne vidoh nikad,u Kralja Milana ko staza formule lete seljaci,a ovaj Vlasta da se bolje pokrije sram zivi.

Prvo,zivite u vukojebinu. Drugo, nase sudbine su krojili patoloski tipovi. Trece, panduri namerno ovako pokusavaju da uzvrate neuzvracenu ljubav pucanstva Koje valjda treba da im se naguzi svaki put kad se nepismena uniformisana baraba pojavi. Trece, Pandur pati jer ne moze da prodje kroz sudnice sve sto pokusavaju da smeste ljudima. Cetvrto, ja sam otisao a vama laku noc. Zbogom zohari.

ZutoCvece