06.11.2018

Kad napredne Preletačice postanu Smaračice

Uvek sam glasala onako krajnje feministički da se pametne žene uključe u sve sfere društvenog života, jer su pametnije, snalažljivije i organizovanije (molim urednika da se ne lupa po glavu).

Tu svakako spada i politika. Ono što je za prosečnu provincijalku pre pedesetak godina bilo sramota, sve češće postaje praksa.

Žene se sve ozbiljnije bave politikom i to odlično rade. Neke iz senke, neke javno isturene ali niste ni svesni da žene vode ovaj grad.

Ipak kao i svaka stvar u životu tako i ova ima lošu stranu medalje. Učlanilo se sve i svašta  pa su  političke starlete su u svakoj stranci postale svakodnevnica.

Zamišljaju da je idealno da se isfenirane i markirane pojave na nekom skupu. U svojim praznim glavicama se porede sa Zoranom Mihajlović.Tako one sitno trepkaju, klimaju glavom i prave političke karijere.

Kao što smo se ranije mi dokone domaćice bavile gledanjem španskih serija, sada se „gleda“ Fejsbuk. Kakva stvar!!!

Možeš judima da virneš u šerpu, kuću, krevet  i da ti  niko ne spočitava da radiš nešto nepristojno.

I tako ja već danima nepristojno zavirujem u život jedne lokalne podguzne muve koja se nije ostvarila u ni jednoj stranci gde je pokušala. Pa šta će gde će jadnica, napredno preleti u vladajuću stranku.

I krene najpre da lajkuje postove lokalnih političara, koji su toliko strašni da bi Fejsbuk trebalo da ih filtrira kao otpad, a onda da kači fotografije svog novog lidera, komentariše i meša se u sve što veze sa njom nema, valjda je pripravnik u stranci pa mora da se dokaže dok ne dobije titulu bot.

Ako se neko usudi da je podseti na njenu političku prošlost, taj je skroz najebao, udaviće ga svojim razglabanjem da mu neće biti dobro danima.

Politički produhovljena dama je samo jedna od sve većeg broja žena koje se oprobavaju u političkim vodama i brukaju one žene koje su svojim ozbiljnim političkim delovanjem uspele mnogo toga da promene.

Ove starlete koje služe za dekor, treba da se vrate svojim kućama, svojoj deci, vežu kecelju i  dobro razmisle šta im je trebalo u životi da preletaju iz stranke u stranku, menjaju mišljenje češće nego donji veš i pokušavaju da budu pametne (sada urednik kaže: znao sam da je ženomrzac).

U to ime sve da se obučete, našminkate i pravac Gradska meana. To je ambijent koji vam priliči, a ja ću da sedim u pidžami dok kuvam ručak za sutra i kao svaka očajna domaćica da komentarišem kako ste se  ugojile i imate celulit.

ZutoCvece