30.09.2018

Bosilegradski karakazan

Vest da se u Bosilegradu u petak, 21. septembra, dogodio politički zemljotres prošla je  skoro neprimećeno. 

Epicentar zemljotresa bio je u Domu kulture gde je najviše, tek ustanovljeno priznanje lokalne vlasti „Ključ Bosilegrada“, uručeno Darku Glišiću, predsedniku Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

Glišiću je priznanje uručio Vladimir Zaharijev, čija je lista „To smo mi“, na poslednjim lokalnim izborima 2016. godine, potukla Vučićeve naprednjake u Bosilegradu sa 65:30 odsto.

ovo se, iz više razloga, može oceniti kao skandal neviđenih razmera, koji ima sve šanse da preraste u međudržavni.

Tačku na taj skandal stavio je sam Glišić, koji tog dana, kada se okitio bosilegradskim lovorom, nije našao za shodno da poseti lokalno  rukovodstvo njegove stranke, koje ga je uzaludno čekalo u stranačkim prostorijama.

To su podaci i činjenice.

Tim činom Gašić i SNS (čitaj, država Srbija), poslali su jasnu poruku biračima pred tako važne izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina - okrenite leđa našoj listi „Da ljudima vratimo poverenje“ – glasajte za listu VladimiraZaharijeva!

Neverovatno, ali istinito čime se bave SNS i Gašić u opštini koja je ove godine upisala samo 42 prvaka!

Na sledećim izborima za Nacionalne savet bugarske nacionalne manjine, po zakonima svake pravne države, lista Vladimira Zaharijeva i njegovih satelita, NE MOŽE biti ukupni pobednik.

Ne može, jer tako kaže svaka izborna matematika.

Za neupućene: dve liste u Dimitrovgradu i jedna u Bosilegradu MORAJU na izborima 4. novembra imati najmanje onih potrebnih deset od 19 mandata, odnosno 50 odsto + jedan glas.

Ali, SNS (na sramotu  i država) sa svojim resursima, ne sede skrštenih ruku: njihovi emisari već obilaze najmanje  20 opština u Nišavskom, Pirotskom, Jablaničkom, Topličkom i Pčinjskom okrugu.

Zadatak je jasan: pumpaju se birački spiskovi, pronalaze novi Bugari, spremaju se autobusi za prevoz glasače, pripremaju  sendviči i sokovi…

Tim LAŽNIM glasovima SNS (čitaj, država) treba da obezbedi novu pobeda liste Vladimira Zaharijeva.

A za dve godine, Bože zdravlje, on će promeniti dres i svojom „grupom građana“ Vučiću vratiti na izborima.

Uz naravno, onu kinesku, „nije bitno koje je boje mačka, važno je da lovi miševe“.

Ali…

Na sreću prava i pravde, zvanična Sofija neće ni da čuje za ovakav epilog izbora za Nacionalni savet  bugarske nacionalne manjine.

 

Država Bugarska, sve njene institucije, Ambasada u Beogradu, Konzulat u Nišu…već su se odavno odrekli Vladimira Zaharijeva.

Srbija nije, a njena vladajuća nomenklatura rešila je da proizvede još jedan spoljnopolitički problem, kao da nam nije dosta Kosova, Hrvatske, BiH…

Eto, zato, Zaharijev ne sme da pobedi 4. novembra.

Komentari

Irci na cijene si platnom spisku?Mislim da se neznatno?

Pornografija. Bugarska ambasada podržava i meša se u izbore. SNS tajkun i glavni igrač pljačkaške privatizacije benzinske pumpe u Bosilegradu u savezu sa bugarskim šofinistima. Vladimir Zaharijev koji se uvaljuje u skute A. Vučića posle koketiranja sa Bugarskom i zvanja u pomoć protiv srpske policije.

Mislim, svako ko misli da našu decu treba da vode palikari, stakari, koji uopšte nemaju decu i porodice i Lazovi koji se prodaju bugarima, zeznuo se je.Zamislite da drzava dozvoli da ovaj narod vodi Pando, Mišo Treperac,Bojčo Treperac...ali najzalosnije jeste što i jedna i druga strana samo muze Srbiju a radi za Bugare.

ZutoCvece