08.09.2018

Zena, pa na sve spremna

Znate li vi dragi moji koliko se ja nerviram što se bliži vreme ajvara?

Evo danima kao svaka savremena domaćica pokušavam da na internetu  nađem neki instant recept, ali ne ide, obrni okreni, pereš, pečeš, ljuštiš, melješ, kuvaš, dok svaki promil korisnih vitamina ne iscediš iz paprike i dok ti duša ne izađe na nos.

Da zlo bude veće, ako ne slikaš tegle i kačiš po društvenim mrežama, kao da ajvar nisi spremila.

E, pa moji profili se ove godine neće crveniti, jer i mama i svekrva nisu dobro, a kad njima nije dobro ja nisam u stanju da budem domaćica.

Elem, pošto sam zaključila da se najbolji ajvar u Maxiju sprema, uzela sam daljinski da ispregledam lokalne TV kanale, čisto da ne ispadnem iz forme.

Da ispratim šta gradska elita radi i dokle su stigli sa upropašćavanjem svega što ionako nikada nikakvog smisla imalo nije.

I ne lezi vraže za petnaestak minuta tri puta mi u vidokrug ulazi izvesna glavna sestra Zdravstvenog centra.

Ova produhovljena gospođa najpre u duhu sveštenog lica priča o nekom verskom kutku, zatim deli neku ćebad i na kraju je vidim sa svojim stranačkim saborcima kako čisti.

Pomerim vikler na glavi da me ne žulja, uvalim se udobnije u fotelju, podignem noge na stolicu jer u mojim godina proširene vene su svakodnevna boljka i dobro ispratim izlaganje ove ženice.

Čoveče, pa da li ona i ajvar sprema, da pazarim neku teglu od nje. Što bi moja komšinica rekla “za sve je ima”. Ona leči, edukuje, agitira za stranku, pomaže i uvodi pacijente u duhovni život.

Pri tom je uredno isfenirana, našminkana, dekoltirana i  obučena po najnovijoj modi. Ma alal neka joj je kad sve postiže.

Pošto me je sestra ubila u pojam koliko je sposobna, odlučila sam da ugasim televizor. Zapalim cigaru u kuhinji dok se sutrašnji ručak krčka  i razmišljam.

Nije fakat lako biti žena, ali neke žene su stvarno do te mere ambiciozne da su spremne od jutra do sutra kao nešto rade samo da bi bile primećene. Izgleda sam ljubomorna, to je sto posto.

Prebrojavam u svojoj glavi koliko sam takvih žena do sada upoznala ....ima ih, stvarno ih ima dosta, ali ni jedna nije kao glavna sestra.

Pa ona ima i najbolju drugaricu koja joj se uklapa u profil savršene, u pitanju je žena političara na vlasti. U čemu j fora?

Meni je lepo moj lekar zabranio da gledam televiziju, jer lekovi ne pomažu u direktnom izlaganju stresu, ali zabranio mi je i da jedem slatkiše, pušim, pa opet to radim.

Nema mi druge i ja ću kad porastem da budem ovako sposobna ženica. U međuvremenu idem da odgovorim na mejlove, pošaljem šefu neka dokumenta, smestim decu u krevet, izvedem kuče i ispeglam mužu košulju za posao.

Evo od sutra ću da se “stavim u školu”, za sposobne žene i da vidim kako se to postaje. Pa neće mene tamo neke medicinske sestre da nerviraju, ne ide ipak sam ja malo starija i mnogo iskusnija.

A, što se tiče ajvara jedva čekam da ga spremi glavna sestra i posluži pacijentima ispod ikone Bogorodice dok ih ušuškava u meku tek pristiglu ćebad.

ZutoCvece