29.06.2018

Pitaj ZORANA ANTIĆA, on je nadležan

Leta gospodnjeg  2018., 29. juna u 07:45 časova, elektronskom poštom dobijam kratko pismo iz Suvog Dola.

Jedna gospođa, u potrazi za pravdom, setila se naše redakcije.

- Preduzeće „Vodovod“ pre nekoliko godina pokupilo je novac od meštana Suvog Dola za uvođenje kanalizacije.

Režijski odbor je određivao gde će se radovi izvoditi, tačnije mreža je išla tamo gde su kuće članova Režijskog odbora, instalirajući kanalizacionu mrežu i onima koji nisu uplatili ugovorene sume novca, preskakajući one meštane koji su izmirili ugovorene obaveze i koji su bili bliži postojećoj mreži.

Preduzeće „Vodovod“ krivicu svaljuje na Režijski odbor. Sredstva utrošena, ljudi koji su uplatili ostali su bez kanalizacije. Rešenja nema ni na vidiku – niko nije odgovoran – piše naša sugrađanka.

Tačno u 08:00 pozivam gospodina Gorana Đorđevića, direktora JP „Vodovod“, nadležnog za ovaj problem.

Koristim činjenicu da ga dugo poznajem i da se nekoliko meseci nismo ni čuli ni videli.

- Dobro jutro, kako si?

- Halo, … halo (promukao glas, pa onda pa neki šumovi) i posle desetak sekundi veza je „uspostavljena“.

- Dobio sam jedno pismo iz Suvog dola (u jednoj rečenici rekoh i šta je sadržina) pa da me uputiš na nekog od tvojih saradnika - rekoh Đorđeviću.

- Obrati se Zoranu Antiću, on je nadležan za to, - odgovara direktor.

Iskreno, malo me iznenadi taj odgovor, ali nastavih razgovor.

- Polako šefe, kakve veze ima Zoran Antić sa ovim problemom?

- Ima, pitaj Zorana Antića, on je nadležan - ponovo kaže Đorđević.

- Molim te, daj da ozbiljno razgovaramo?

- U ime koga to pitaš? – uozbilji se direktor.

- Pitam u ime redakcije portala Info Vranjske, jer je pismo upućeno meni, novinaru tog portala, - rekoh, shvatajući da razgovor tek dobija ozbiljan ton.

- Vi niste medij, vi niste registrovani, vi ste udruženje za … - poče Đorđević, a ja ga tu prekinuh.

- Šefe, polako molim te, ostavimo to za drugi put, sada te zovem zbog problema građana - ali Đorđević nastavlja.

- Znaš, vi niste medij, vi ste udruženje za inkluziju Roma, za zaštitu Roma, pa se obratite na neku drugu adresu - reče mi ga s oproštenjem direktor Đoša.

­- Molim te, daj da …- pokušah da dođem do reči, ali ne biva, Đorđević ima svoj odgovor.

- Čuo si i zbog toga ti neću odgovoriti, ali ako pitaš kao građanin Radoman Irić, onda se pozovi na Zakon o pritupu informacijama od javnog značaja, pa ćeš dobiti odgovor - jasno i precizno mi saopšti direktor JP „Vodovod“ Goran Đorđević.

- OK i hvala ti - rekoh i prekinuh vezu jer sam sa prave adrese i pravog mesta dobio pravi odgovor.

Komentare prepuštam čitaocima ovog portala i građanima Vranja.

Komentari

Ogrezli su u zlo i korupciju

Pampersmen je najbahatiji i najodvratniji direktor jednog javnog preduzeća ikada.Cisti ulicar,da ne kažem klošar.Pišaceš ti u gaće pampersmene svakog dana,ali ne od alkohola,kao do sada nego će gomnjivih motki kojima će te narod kazniti kad budeš pao sa vlasti.Isti ovaj narod koga sad maltretiraš,vredjas i ponizavas svakog dana.

Iriću, nemaš ti vremena da se čuješ i vidiš jer imaš preča posla, kao što je druženje sa Stojančićem, Babačkog i Andonovim. Mogo si i njih da pitaš, oni su u to vreme bili u vlasti, pa bi ti dali iscrpnije objašnjenje. Ta kanalizacija je rađena još 2009. godine, pitaj i magare i on to zna.

A tebi krivo sto ne mozes da se druzis sa normalnim i pristojnim ljudima, pa si ljubomoran Iricu. Muka je da se prevazidje kompleks motike i asova, njivceta i kukuruza, ne moze preko noci ni u grad da se udje a kamoli u kafanu. Muka je i velika trauma ovo sto si napisao, ali i za to ima leka. A zasto Irica, pored vola, upucujes na magarce?

Слажем се са оценом новинарске каријере госн Ирића. И са дружењима. А са писањима никад. Дођу тако од негде па се паметује па се саветује, оцењују нас...јер тамо одакле су прогнани немају више шта да траже. Кора леба, мање више, понека ТВ станица, локица, вечеринка и тако....прође каријера још мало...у сиромаштву није. ЗНА СЕ ДА СЕ ЗНА КО ПИШЕ ЈЕР ВЕЛИКИ БАТА НАС ПОСМАТРА СВЕ. Неееема више ништа од нас, немој да ме ти спасаваш Ирићу леба ти, "не пије воду" тако ли беше а? Ал пије друго...ко отвара врата ако неће лепа реч? Ајде ајде, опла, није тешко зар не ?

ZutoCvece