21.05.2018

Vazurin Partizan? Ne, hvala

 

Piše se fudbalska istorija: Surdulica će u sredu, 23. maja, biti fudbalski i sportski epicentar Srbije.

Odlukom Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS), lokalnoj samoupravi, sportskim radnicima i svim građanima ove opštine, poverena je  organizacija pravog sportskog spektakla,sportskog događaja za najveće fudbalske sladokusce – finala Fudbalskog kupa Srbije, najmasovnijeg sportskog takmičenja u zemlji.

Biće to najveći sportski događaj u Surdulici  i na jugu Srbije, spektakl koji bi poželele i veće, i ekonomski jače sredine.

Zato će ta sreda biti pravi fudbalski praznik za Surdulicu i jug Srbije, kada će nam finalisti kupa, fudbalski klubovi Partizan i Mladost iz Lučana, dovesti na stotine gostiju: fudbalskih zvaničnika, sportista, sportskih radnika, foto reportera…

Ali…ovim povodom nešto mora biti rečeno i, zarad istorije, sačuvano od zaborava.

Malo je trebalo da odluka FSS o mestu odigravanja ove utakmice, padne u vodu.

Taj scenario je bio pripremljen u fudbalskoj „kuhinji“ begradskog Partizana, tamo gde su skuvane mnoge srpske fudbalske mućke i dogovorene brojne kriminalne radnje.

Eksponent tog mračnog i stupidnog čina bio je Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizana, čovek koji je sebe, raznim protivzakonitim radnjama, proizveo u sportskog moćnika (čitaj: fudbalsku spodobu i kriminalca).

Sećate se: njegovo obrazloženje je bilo da stadion FK Radnika i Surdulica, nemaju kapacitete da prihvate tri-četiri frakcije Partizanovih navijača koje su međusobno zaratile.

Dakle, ovaj fudbalski drznik, bacio je pod tepih interese i moralna načela fudbala, interese prijatelja sporta i pravih sportskih navijača, a u prvi plan stavio huligane i siledžije koje su u Humskoj 1 napravili on i njegovi istomišljenici.

Na ovaj način je, kao i toliko puta do sada, hteo da zaštiti interese kriminalaca, bandita, siledžija… kojima je Partizan napravio agencije i preduzeća, da bi brukali srpski sport .

Na sreću, ovakvoj stupidariji čelnici FSS rekli su ne, pa će u sredu u Surdulici, na stadionu Radnika, okupiti pravi i iskreni navijače dveju ekipa, a neka Vizuri ostaje da te svoje drugare iz podzemlja, vodi na stadion Partizana.

Uz put, neka pozovu svog drugara, fudbalskog sudiju Srđana Obradović – valjda će do tada izaći iz zatvora.

A mi ćemo u sredu u Srudulici da navijamo za fudbal, sve lepo u sportu i za - Mladost.

ZutoCvece