05.10.2017

Vukašine, ti ne spavaš

Koliko li se Aleksandar Vučić razočarao kad u 6.30 ujutru nije uhvatio novinara na spavanju? Propala mu konferencija za medije.

Kad je Aleksandar Vučić telefonom pozvao urednika i osnivača Vranjskih scenario je već bio napisan, a predsednik je u glavi grmeo:

Pozvao sam telefonom glavnog i odgovornog urednika Vranjskih, nekog Vukašina Obradovića koji je strani plaćenik, dobio novac od Soroša da destabilizuje zemlju, organizuje puč protiv mene i moje porodice, ali ja se u to nisam mešao jer ovde svako može da govori i piše svakakve laži protiv mene. Neka ih nek lažu, ja ću uvek da ih pobedim. Taj Vukašin Obradović spava do podne, a popodne preko kapućina i piva gleda na Kosovo, dok ja radim i sprovodim reforme. Ustajem u 5 iako ni to nije dovoljno kad pogledam svog ličnog prijatelja predsednika cele Kine, on ustaje pre mene da bi gradio puteve i mostove po Srbiji, bolje nego u vreme Tita. Ne spavam ko Vukašin Obradović i nemam vremena za kapućino. I zbog toga, valjda, treba da budem kriv.

E taj Vukašin Obradović krije da ima tetku, a ne ko Vulin koji je lepo naglas svima rekao da je ima, on je dragi prijatelji spavao kad sam ga nazvao i pitao šta se događa u Vranju. Ja ću da vam kažem šta se događa u Vranju. Tamo se događa da Vukašin Obradović spava…

A zatim bi nastupila još duža tirada, kompilacija samoreklamerstva, kuknjave i najstrašnijih optužbi na račun Vranjskih, Krika, novinara koji se još usuđuju da nešto pitaju ili napišu istinu.

Sudeći po onome što je Vukašin Obradović ispričao u Presingu na tv N1, ne samo da nije spavao u 6.30, nego je predsednika Srbije obavestio o svemu što se događa da ne bi bilo da nije znao.

Predsednik Srbije, naravno, sve to vrlo dobro zna jer je lično dizajnirao medijski mrak, poveo krajnje ličnu hajku protiv novinara. Tamo gde napad na novinara nije bio dovoljan usledili su napadi, pretnje i ucene na njihove porodice i prijatelje, a to boli više nego direktan napad ili otkaz ili ukidanje emisije.

Ako dopustimo pretpostavku da je Aleksandar Vučić sa nekom drugom namerom pozvao Vukašina Obradovića u 6.30, a ne da realizuje scenario za kzn, morali bismo imati nastavak, neku promenu, reakciju, bilo šta. Toga nije bilo, usledio je muk.

Ako dopustimo da pogase sve slobodne medije još lakše će ući i u sprovođenje plana da “regulišu” i internet po ugledu na Kinu i Rusiju. Zakone i strategije razvoja već prave kako im se ćefne, retrogradno, uništavalački za zemlju. Nikoga više neće biti da o tome javno kaže, a bez toga nema ni promena na bolje.

Bez slobodnih medija nema nikakvog napretka, nema kulture, škola, lečenja, ostaće samoreklamerstvo jednog vođe i glupošći i nadmenošću spržena zemlja.

Zato je u ovom trenutku jedina svetla tačka akcija #StojimUzVranjske #StopMedijskomMraku #ZaSloboduMedija

(Mojizbor.info)

ZutoCvece