29.09.2017

Burazer Zuja

Zoran Veličković, alias Zuja, po političkom ubeđenju tvrdokorni napredni socijalista, većinski vlasnik Radio televizije Vranje i TV Bujanovac, počeo je da uzvraća finansijske usluge Srpskoj naprednoj stranci.

Drže ga „za reč“, jer mu je na poslednjem gradskom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata i po ugovoru za prenošenje sednica gradske skupštine u Vranju omogućeno da dobije ukupno 8,2 miliona dinara ili skoro 70.000 evra.

Ovaj medijski mogul RTV-a, ustrojen predrasudama, neznanjem svoje malobrojne televizijske publike i naklonošću svake vlasti koju uvek zasluži do poslednjeg dinara, postavljen je od naprednjaka (šatro i zvanično od Društva novinara Niša) da šefuje konkursnom komisijom za ocenjivanje projekata i raspodelu novca medijima iz džepa Nišlija.

Da se dokaže i prikaže, kako se ne bi ispostavilo da su naprednjaci zalud investirali u njega.

I, gle čuda, probudio se stari Zujin živac za burazersku ekonomiju. Čemu čuđenje?

Vazda mu je personalna „ekonomija“ bila iznad medijske profesije i etičkih nazora, pa se u Nišu ovih dana odigrao podmukli, iz ugla zadriglih vlastodržaca „grohotomsesmijući“ scenario recipročan vranjskom.

Dva medija koja teže slobodnom medijskom izveštavanju o svemu, pa i o nepočinstvima niške vlasti, Južne vesti i City radio, sa projektima usmerenim ka razobličavanju obrasca korupcije u Nišu (kojoj srpskoj vlasti to treba!), po ugledu na Novine Vranjske u Vranju nisu dobili ni dinara na tom konkursu.

Prorežimski mediji uzeli su skoro 80 odsto za „lepo napisane i dobro obrazložene projekte“.

Tog  Zuju, ljevičara i licemera starog kova, kao što ga je bezobrazluk doveo na protest Novina Vranjskih u Vranju, umesto da se posle novog skandala u Nišu pokrije ušima i čeka da prođe talas začikavanja normalnog medijskog sveta, poneo je najkonzistentniji mogući makijavelizam, pa se ciničnim obrazloženjem tipa taština-praznine do pajčića lukrativno prišlihtao osionoj naprednjačkoj vlasti.

„Svako ko gubi, ima pravo da se ljuti. Odgovorno tvrdim da me niko nije zvao da urgira za bilo koji medij, osim što sam imao par poziva vlasnika medija koji se sada bune da njihovi projekti prođu po svaku cenu“, rekao je Veličković u samozadivljenom maniru, sa fundamentom osobene životne filozofije „napad je najbolje odbrana“.

Kao da je potrebno da ga neko zove? On sam zna šta treba da radi.

Naravno, nije ponudio nijedan dokaz kojim bi nas ubedio u to da sa kolegama iz komisije nije prvo sekao, pa onda merio.

Epilog je sledeći: milione su dali PR agencijama bliskim porodici Vidosava Radomirovića, koja poseduje većinu niških medija neskriveno intimnih sa vladajućom partijom SNS.

I TV Zoni plus, čiji je vlasnik Vladan Gašić, sin potpredsednika SNS-a i direktora BIA Bratislava Gašića

Vrhunac je da su dukati dati i IN radiju, u porodičnom vlasništvu Maje Raković, predsednice udruženja RAB, koja rukovodi i Naxi mrežom, čiji je član sedeo sa Zujom u konkursnoj komisiji Niša.

I tako, od sledećeg konkursa u Vranju, opet „ja tebi, ti meni“.

Sve u sklopu serijala „Istorija partijsko-palanačke grandomanije“.

Komentari

To se podrazumevalo cim su se prodali, sve ima svoju cenu.

Сагледавање свих аспеката за гашење Врањских је неуспех који се спроводи је страх који показују људи у снс!
Важно је да применом свих текстова, прича,и даље на скали најбољег и најобјективнијег новинарстава стоје Врањске.
Никада већа заступљеност и већа пажња није била усмерена према вама него сада и то је ваш највећи извор сигурности и борбе која је достигла и открива медијски мрак!
Разлог је непосредна борба , комуникација са вашом новином и даље доминира ви поседујете поребу да се читаоци активирају и сагледају ову најгору политичку манипулацију!
Новинар има кључну улогу у спречавању и спровођењу медијске пропасти и не вечитог мрака...довољно нас има и у довољној мери....
Све се види...

ZutoCvece