06.09.2017

Dačiću, pederu

Kasno, posle ponoći, iz dubokog sna, prenuo me je fiksni telefon. Kada je posle treće zvonjave naglo prekinuta veza, znao sam da je stvar ozbiljna.

Odmah sam postupio po posebnom protokolu.

PrekoTwittera, u Direct Message, poslao sam poruku: “Vazduh gori, kao da nebo trepti”.

Sa druge strane, naWhatsApp, stigao mi je odgovor: “Sprema se oluja”.

Opet je zazvonio fiksni telefon.

“Das Ist Walter”, čulo se sa druge strane žice.

Izveštaj kratak, precizan, sa svim važnim detaljima.

“U toj i toj kafani, oko 03:57, socijalisti, predvođeni Zoranom Antićem, pod dominantnim uticajem maligana, pevali “Vučiću, pederu”. Odmah javljeno Beogradu. Izvor - naprednjak, specijalno za tu priliku kamufliran u konobara. Ende!”

Taman sam se vratio u krevet, opet telefon. Ponovo Valter:

“Ispravka. U toj i toj kafani, oko 03:57, socijalisti, predvođeni Zoranom Antićem, pod dominantnim uticajem maligana, pevali “Dačiću, pederu”, a sa negodovanjem je propraćen pojedinačan uzvik “Ružiću kurčiću”. Odmah javljeno Beogradu. Izvor - socijalista, pomoćnik kuvara. Ende!”

Idi ti sad, pa spavaj. Odmah se bacim na analizu i sintezu.

Hipoteza A:

Da li i kakve veze imato što su ZA&Co pevali “Vučiću, pederu” u trenutku kad Bane Stojančić treba da počne da radi kao čuvar fontane kod Opštine, pre renoviranja poznate kao “Svetino pače”? Da li to neko svesno optruira povratak socijalista u vlast?

Hipoteze B:

Šta ako je tačno da se uzvikivalo i “Vučiću, pederu” i “Dačiću, pederu”? Možda je to novi korak ka integraciji ove dve stranke?

Hipoteza C:

Da li je povik u deminutivu “Ružiću, kurčiću” ustvari izraz autohtone politike vranjskih socijalista?

Hipoteza D:

Ko je sve tokom ove celovečernje sedeljke urinirao i zašto mi to Valter nije dojavio?

I dok sam razbijao glavu razmatrajući sve moguće, kratkoročne i dugoročne, posledice noćašnjeg događaja, pokušavajući da dokučim šta se to zbiva na vranjskoj političko – kafanskoj sceni, ponovo zvoni telefon.

Opet Valter.

“Stvar je razrešena. Konobar i pomoćnik kuvara su, ustvari, jedna te ista ličnost. Klasičan dvostruki agent koji radi istovremeno za Sašu Jankovića i Vuka Jeremića i namera mu je bila da, zapravo, osujeti akciju postavljanja klupica koja je u punom jeku. Ende!”

Da je moj izvor, kao i uvek, pouzdan, pokazalo se nakon saopštenja koje se pojavilo nekoliko sati kasnije:

“Koordinisanom akcijom službi bezbednosti nepobitno je utvrđeno da je ceo događaj zapravo izrežiran od strane osobe za koju se osnovano sumnja da pripada Pokretu Saše Jankovića, a simpatiše i Vuka Jeremića.Analizom krvi je utvrđeno da je ista osoba bila pod uticajem “gazoze” i kofeinskog napitka poznatog kao “3 u 1”.

Pomenuti pojedinac razotkriven je istog dana dok je driftovao “ladu specijal” i to u trenutku dok je prolazila kolona službenih vozila u kojoj su bili “dačija daster”, za čijim upravljačem je bio Goran Djorđević Joe, i “opel insignija” za čijim upravljačem nije bio niko. Utvrđeno je, takođe, da je osumnjičenjni jedini te večeri urinirao, i to više puta, očigledno tendenciozno, što je samo potvrdilo njegovu umešanost u pokušaj uznemiravanja građana Vranja.”

Ende!

Komentari

Најбитније у свему овоме је то да је утврђено да су гости у НН кафани ПЕВАЛИ (вероватно хорски). А шта, то није ни битно много, јер ко пева зло не мисли. Ионако ће сутрадан да певају неком другом неку другу песму, са рефреном: ... педеру. Коме год.
Енде

Kako mi se čini, sve ovo smešta onaj što ništa ne zna, al oće da zasedne u fotelju gradonačelnika, a koliko čujem SPS slavi ko da je dobio na izborima, a ne da su im SNS i Vučić ubrizgali infuziju da prežive. Al neka, ko zna zašto je to dobro. Kako reče Lane Gutović ne znam zašto sam ovo napisao, al ne škodi, a čim ne škodi može da pomogne, de bili i de ne bili neka vas sreća prati.

ZutoCvece