10.08.2017

Hey Joe, where you goin'

Goran Djorđević, poznatiji kao Djoša, kod prijatelja insistira da ga zovu „Joe (Džo)“ . Nekako, ovo „Djoša“ ne ide mu više uz karakter, i naročito funkciju.

Nekom ko nosi naočari na vrh čela i izvuče košulju, onako mladalački, nehajno  iz pantalona, zaista više ne pristaje ovaj malo ljakse nadimak.

„My name is Joe. Goran Djorđević Joe”!

Zvuči, je l’ da?

E, taj Džo, kako navodi rukovodstvo Vodovoda, ima problema sa zdravljem.

Dijabetes, kažu, a stanje mu se naglo pogoršalo posle mejla u kome ga je beskrupulozni novinar „Vranjskih“ Slavomir Kostić upozorio, poslavši neka pitanja, da je „bolje i zdravije“ da odgovori.

Zlobnici kažu Džou Djorđeviću je skočio šećer od prethodnog teksta tog istog Kostića koji je otkrio da direktor “Vodovoda“ voza „dačiju daster“, poklon od jedne užičke firme, i da uz to, on ili „Vodovod“, prima još i nadoknadu.

Ja, ne verujem. Biće, zaista da se mister Džo Djorđević prepao posle ove eksplicitne novinarske pretnje, jer ne bi u odbranu svog genseka stao i lokalni odbor SNS.

Znaju oni dobro da u ovoj državi, što je opšte poznato, novinari, posebno ovi "nezavisni",  permanentno zlostavljaju, prebijaju, pa čak i ubijaju političare.

I, naravno, da bi zaštitili svog direktora, bržebolje, vodovoddžije su podnele krivičnu prijavu protiv dotičnog novinara, zbog navodne pretnje.

Tužilaštvo će, naravno, kako nam je rečeno, da postupi po prijavi, a ja molim sve one koji poznaju Slavomira da se suzdrže od smeha. Imajmo poverenja u institucije sistema, mada, Kostić nekom da preti...

Evo, ja ne mogu da prestanem da se smejem, priznajem.

A, Goran Djorđević je, šalu na stranu, ozbiljno bolestan.

Prvi sipmtomi su se pokazali nedavno kada je našoj koleginici, kao uslov da odgovori na pitanja, tražio izvod iz matične knjige rođenih i krvnu sliku urađenu isključivo u državnoj laboratoriji.

Bolest je kulminirala isto veče, nakon Kostićevog mejla. „My name is Joe. Goran Djorđević Joe” je na  FB. biranim rečima onako, primitivno, prostački izvređao dvoje naših kolega, pri čemu je čak i zapretio Aleksandru Stojkoviću, bivšem novinaru OK radija, da će se postarati da ga imigracione vlasti iz SAD, gde trenutno boravi, vrate u Srbiju. A, onda će ga on dočekati ovde...

O uvredama bivšoj koleginici iz Vranjskih, ne bih, ne bih o detaljima. Mislim, ko poznaje Djošu, odnosno, ne li, Džoa, može da pretpostavi o kakvom prefinjenom vokabularu se radi.

To, što je on napisao, može samo ozbiljno oboleo čovek i ja tu ne želim da amnestiram kolegu Kostića.

Samo, prilično sam siguran, kao laik, da je kod njega u pitanju jedan druga bolest, mnogo teža od dijbetesa. Nedovoljno je ispitana i izučavana u medicini, ali jedno je izvesno. Ova bolest postoji od kad je sveta i veka, ali lek se još traži.

Izvesno je samo da od nje oboljevaju uglavnom političari, a simptomi, osim pomenutih naočara na vrh glave i raspaškuljenosti, su bezobrazluk, bahatost, osionost.

E, tom bolešću se inficirao naš Džo, a čini mi se na osnovu simptoma, izgleda da je oboljenje već u terminalnoj fazi.

I, mislim, šta reći?

Džou želimo brzi oporavak od dijabetesa  uz legendarnu pesmu Jimi Hendriksa:

„Hey Joe, where you goin'...“

Komentari

Svaka čast Obradoviću,ništa lepše nisam pročitala ovih dana,duhovito-istinito i bolno.Zbog bolesti,koja neće proći kod Đoše ,šećer ili dijabetes se dobija i od njegovih skandala ...sliku tvoju ljubim!

Šta napisati o Đoši?! Sve se vidi, dečko se sam predstavlja "na najbolji način". Vučićeva škola, samo što Aleku funkcija ne dozvoljava da rabi njegov nadaleko poznati bezobrazluk. Inace, to je taj vokabular.

Đoše mare popi si jednu česmovaču iznenadi jetru

Ne zamerite coveku, hteo je samo da bude žestok momak, lomata se čovek, uziveo se u ulogu. Mora da ima i on oduska. Koliko je jednobojan ni moler ga ne moze obojiti. Pustite coveka, rasplakacete ga, to nije lepo.

A kada se samo setim studentskih dana, kada je taj isti Joe po menzi pozajmljivao (krao) hranu, jer nije imao pare za rucak..... Pa ga kuvarice lovile i brukale.... Eto dodjose i njegovih 5 minuta slave.

Dete komunizma..

Odlican tekst! Mada, treba priznati jednu stvar: veoma je dobro sto je napokon u Vranju sklonjena crvena ekipa, ne mogu vise da mesetare, sa svojim svalerkama.. Ima i sada puno problema, ali se definitivno bez crvene mafije mnoooogo lakse zivi........

ZutoCvece