24.07.2017

Drama u „Drami“

Sve je moglo da se odigra drugačije, dramatičnije i sa mnogo težim posledicama u diskoteci „Drama“ te kobne noći kada je kratež u nečijim rukama gromovito opalio i upaničio posetioce.

Zato u svesti ogromne većine građana Vranja još uvek stoje zapitanost i nedoumica ko je dozvolio da „previdi“ momka sa kratežom na ulazu u diskoteku, baš kao da je u pitanju igla, a ne karakteristično vatreno oružje ne baš malih dimenzija, uočljivo i iz aviona, a ne na zemlji i na vratima bilo koje diskoteke, pa i narečene „Drame“ u kojoj se odigrala drama antičkih razmera!?

Šta je uopšte radilo obezbeđenje diskoteke, da li je proveravalo posetioce na ulazu, kontrolisalo da li nose sumnjive predmete poput hladnog ili vatrenog oružja, „pomagala“ kao što su boksevi, šrafcigeri i slične „igračke“?

Posle svega što se desilo i onoga što je moglo da se dogodi te opasne noći u pomenutoj diskoteci, mnogi se u Vranju s pravom pitaju da li je u „Drami“ ne samo te noći uopšte bilo obezbeđenja na ulazu, ili je sve prepušteno inerciji dobre zabave i „mekanog“ mentalnog sklopa mladih koji žive u vremenu opšte prihvaćenih manira da „najjači samo ostaju“ i da um odavno ne caruje, već snaga, sila i bahatost.

Ono što je možda bilo i opasnije je stampedo posetioca, uglavnom dece, koja su pojurili ka izlazu i spasu, a poveći broj mladih jurnuo je prema zastakljenom delu koji prostor diskoteke odvaja od hotela.

Na sreću, staklo je ostalo nedirnuto, a da je došlo do loma, povređenih bi bilo mnogo više i to sa teškim povredama i stravičnom scenom krvi i očaja od koje zastaje dah i užasa koji nikada ne bi bio zaboravljen.

 Posledice su  mogle su da budu dramatičnije i mnogo krvavije od onoga što su doneli pucnji iz krateža, ali veo brzog zaborava koji po pravilu uvek brzo prekrije svaku, pa i ovu dramu u „Drami“, ostavlja otvorena pitanja kako je uopšte dobijena dozvola rad ovog ugostiteljskog objekta. Ne, zbog krateža, već recimo mogućeg požara.

Setimo se samo izgubljenih života u novosadskoj diskoteci „Kontekst“.

Sasavim je jasno da su zakupci hotelske bašte morali, ako ništa drugo, da obezbede bar dva izlaza u slučaju vanrednih okolnosti.

A, nisu.

I to je neko dozvolio.

Komentari

Danijela Trajkovic ce ih u uclani u SNS i nece ima OSNOVA.Zna si gu rabotu....

Kolaps drustva..tako je to kad nema iole ozbiljnije opozicije sem par gradjana..ostali u klinickoj smrti cekaju bolje vreme..sudstvo tragikomendija..policija takodje..

ZutoCvece