Коментар дана

 • Narod HVATA STRAH pd vaših lepih vesti

  31.07.2020

  Savet za informisanje GrO SNS Vranje obratio se javnosti saopštenjem, a svi plaćenički mediji preneli, koje počinje sledećim: 
  „Republička Direkcija za imovinu Republike Srbije, raspisala je 18. juna oglas, sa uslovima prodaje Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji, po početnoj ceni od 870.304 evra, a potencijalnim vlasnicima je dat rok za dostavljanje ponuda u naredne dve nedelje, tj. do 24. jula za uplatu depozita, a 28. jula rok za podnošenje ponuda.

  Kako to obično biva, ovu lepu vest za Banjčane preneli su svi portali i televizije. 

 • Bulate, ko to tamo u startu laže!?

  30.07.2020

  Poznati vranjski političar nenaprednjačke opcije pre pet godina, u retkom nastupu iskrenosti, više u zbilji, manje u šali, rekao je ne trepnuvši «da na putu od svoje kuće do kancelarije slaže, onako usput, najmanje desetak ljudi, a u zadnje vreme je sebe uhvatio kako i samog sebe laže».

 • DONACIJE: Sve je super, samo što ništa ne valja

  23.07.2020

  U četvrtak je u Banjaluci predsednik SNS-a Aleksandar Vučić uručio pomoć u medicinskoj opremi vrednu skoro tri miliona eura.

  U donaciji je desetak vozila Hitne pomoći, kao i drugi materijal. Lepo, i treba pomagati sve u ovakvoj situaciji.

  E sad, postavlja se pitanje: ima li neka donacija i za Vranje, kojim slučajem?

  U vranjskim kovid bolnicama je takva situacija da su lokalne NVO i ljudi dobre volje nekoliko nedelja prikupljali pomoć za zaposlene i obolele, a akcija još uvek traje.

 • Plačivučko i plačivučići

  23.07.2020

  Albanci su, zamislite, izabacili Srbe iz vlasti u Bujanovcu, malne je zaplakao još uvek aktuelni predsednik Srbije aleksandar Vučić.

  Nastavljajući svoj nastup u stilu Kalimera, Vučić je objasnio da Albanci, dobitnici izbora, neće u vlast Srbe, gubitnike izbora, iako Srba u Bujanovcu imaa čak 42 odsto.

  Vučić kao i inače zaobilazi istinu, ali, nesvesno otvara i drugo pitanje –  čemu građanski izbori ako ćemo se brojati po nacionalnoj osnovi?

  Nisu to, Vožde, Albanci, nego oni građani koji su te rasturili na izborima u Bujanovcu.

 • Saučesnici u ćutanju

  30.05.2020

  Samo par dana posle odluke Ustavnog suda o  odbačaju inicijativa za ocenu ustavnosti i zakonitosti  povodom postupanja izvršne vlasti u sprovođenju nezakonitih izbora oglasio se i Upravni sud.

  Oglasio se u istom tonu, odbačajem tužbi.

  Pokret Dveri je podneo dve tužbe Upravnom sudu kojima je osporio zakonitost rešenja Republičke izborne komisije u vezi sa obustavom i nastavkom rokova izbornih radnji kao i sprovođenjem izbora po  različitim zakonima do čijih promena je došlo po raspisivanju izbora.

 • Kako funkcioniše fašizam: Politika "Mi protiv njih" (1)

  17.05.2020

  U izdanju Samizdata B92 u Srbiji se pojavila knjiga Džejsona Stenlija "Kako funkcioniše fašizam", sa podnaslovom "Politika ‘Mi protiv njih’", koja je izazvala značajno interesovanje.

  Analizirajući zapravo ne sam fašizam, već pojavne oblike fašističke taktike kao mehanizme dolaska na vlast, Stenli na samom početku upozorava da je poslednjih godina počela da prevladava određena vrsta ultradesničarskog nacionalizma.

  Autor na svoj spisak država u kojima je primetan ovakav trend uvrštava Rusiju, Mađarsku, Poljsku, Indiju, Tursku i SAD.

 • Pismo iz karantina - polustvarnost polusveta  

  05.05.2020

  Lično, prinudno sam već godinama u nekoj vrsti kućnog pritvora, i sa javnošću i stvarnošću komuniciram gotovo isključio preko onih koje volim i preko komentara čitalaca portala infovranjske.rs.

  U nekakvoj, slobodno se može reći, polustvaronosti.

  Nije, dakle, za mene ovaj karantin novina, ali tihovanje kojim je ova pošast, i Božja i ljudska, ovde dočekana, e to zaista jeste.

 • LJILJA SPILBERG ili posle bitke svi su režiseri

  04.05.2020

  Da su posle bitke svi junaci, čak i oni koji su uslovno rečeno trebalo da biju najteže bitke, a oni su dezertirali zaključani u upravi Zdravstvenog  centra. 

  Priča o početku korone uplašila je mnoge Vranjance, ne toliko zbog nepoznatog opasnog virusa, već zbog dobro poznatih anomalija ovdašnjeg zdravstvenog sistema koji se sistematski (da ne kažemo stranački) urušava decenijama.

  Dr Ljiljana Antić čini se nije se baš snašla, sama uplašena,retko je kontaktirala sa bilo kim osim sa najbližim kolegama, a saradnje sa gradskim Štabom za vanredne situacije gotovo i da nije bilo.

 • A di ga je Srećko?

  03.04.2020

  U jednom od prethodnih tekstova na portalu, pokušao sam da gradane upozorim na opasnost pogrešnih izbora kandidata u politici.

  Taj tekst je naišao na veliku reakciju javnosti, i komentare, a mnogi su se baš prepoznali i u ova teška vremena i potresli.

  Neki su se latili i kucanja komentara, što je ispalo opasnije od ovog virusa koji nas satire.

  Pogrešan izbor u politici, promašeni kadrovi, foliranti i glumci na pozicijama, pogotovo se ističu ovih, teških dana za Srbiju i njene građane.

ZutoCvece