Коментар дана

 • Ko je, kako, i na koji način silovao socijaliste po Vranju (detaljan pregled)

  19.04.2021

  U poslednjih nekoliko meseci, usled pandemije, zatvorenosti u svetu a posebno u Srbiji, okrenuti sebi i zagledani u zid besmisla, prebiremo po sećanju.

  Otvaraju pojedinci stare rane i traume.

  Tako se i Srbija, srpska tabloidna štampa, čaršija, suočila sa „prisećanjem na duboko zakopane traume o zloupotrebi moći, autoriteta u cilju protiv prirodnog bluda, obljube, silovanja“.

  Kreću tužbe, optužbe, klevetanja, rasprave, upiranja prstom, prozivke, hapšenja, linč, trijumf, pad u ponor i sl.

 • Tužbe protiv medija: Vreme je da kažemo NE

  07.04.2021

  Da li stvarno verujete u informaciju da je „Milienijum tim“ iz Beograda tužio dva portala na jugu Srbije, „Info Vranjske“ i „Jugpress“?

  Da li mislite da je „Milenijum tim“ iz Beograda stalo do naznačenog iznosa koji traži u tužbi od portala sa juga Srbije, verovatno manjka evrića za kupovinu zemljišta na jugu Srbije, ali možda?

 • STRAH

  29.03.2021

  Nije korona, nije smrt koja nas okružuje ili nedostatak posla – najveći naš  problem je strah i  njegovi sejači.

  Ne postoji toliko velika tragedija, ništa nije tako strašno kao nešto što zovemo strah.

  Strah je jedan od šest osnovnih emocija, fabričkih podešavanja sa kojima dolazimo na svet.

  Kada strah stupi na scenu skače adrenalin, a kompletan organizam se zaustavlja, ćelije prestaju da se obnavljaju, libido staje.

  Čovek je tada skoncentrisan samo na strah.

  To je program koji kaže - bori se ili beži.

 • OBRADOVIĆ ZA VREME: Uspon i pad DIJANE HRKALOVIĆ (1)

  26.03.2021

  Vukašin Obradović, nekadašnji urednik i vlasnik novina „Vranjskih“, nastavlja seriju velikih tekstova za beogradsko „Vreme“.

  Ovoga puta, u žiži interesovanja Obradovića je stanje u MUP-u Srbije, sa posebnim osvrtom na raniju sekretarku Dijanu Hrkalović i njenu karijeru.

  O tome, ali i mnogo čemu drugom, Obradović je razgovarao sa bivšim inspektorom Nebojšom Trbovićem, jednim od svedoka ali i učesnika u društvenim menama koje su zadesile Srbiju u prethodne dve decenije.

 • Dok čekamo Tričkovića i vulkan iznad Vranja

  08.03.2021

  Na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, u Vranju je u utorak održan sastanak stručnjaka sa gradonačelnikom Milenkovićem povodom aktuelne korona situacije u Vranju.

  Eksperti iz Beograda imali su prilike da se uvere u tim koji stoji u prvim redovima borbe sa koronom, doktor Milenković, primarijus Miroljub doktor   Stanković, doktor Aleksandar Stajić Sandi, eksperti iz Zdravstvenog centra Vranje, direktorica, upravnica i glavna sestra, budući primarijus.

 • Vranjanci, gde ste?

  04.02.2021

  Odlučio sam da ovaj tekst napišem kao reakciju na saopštenje gradskog odbora DSS-a, objavljeno na portalu Info Vranjske 03. 02. 2021.

  U ovom tekstu, lokalni odbor DSS-a poziva nadležne da reaguju na „okupaciju“ dečijeg igrališta u donjem delu grada od strane migranata koji borave u prihvatnom centru u zgradi bivšeg motela Vranje.

  U ovom sramnom saopštenju, gradski odbor DSS-a sarkastično izražava poštovanje prema migrantima, ali ne i prema njihovim pravima.

 • KOVID LUDILO lova na veštice

  14.01.2021

  Otužna 2020. prolazila je sporo kao najteža bolest, ali joj je konačno došao kraj.

  Prvi put do sada nisam imao potrebu da nekome čestitam Novu godinu i nije me grizla savest.

  Shvatio sam da su to naučeni programi, koji nam govore šta treba da radimo, ako to ne uradimo onda smo loši prijatelji ili nevaspitani rođaci.

  Nije bitno šta mi osećamo, bitno je da radimo za šta smo programirani.

 • Sećanje na Dragana Janjića

  02.01.2021

  IN MEMORIAM

  Dragan Janjić

  1955. - 2020.

  Priča prva

  Bilo je to vreme velikih iskušenja, mojih ličnih. Sudar sa stvarnošću.

  „Vranjske“ ugašene, dolazak ili bolje rečeno povratak, treći, u Beograd. Euforija gubitnika splasnula pred gotovo svakodnevnim dolascima sudskih izvršitelja.

  Pozivi prijatelja se proredili. Svako se bori sa svojom mukom. Radim nekoliko poslova da bi se preživelo.

  I uspevam nekako, ali borim se sa nečim mnogo bolnijim, tugom koja me razara. Osećanjem da sam prepušten sam sebi. Sam u ovom nemilosrdnom gradu.

 • Strujni prenos suvereniteta Kosovu

  15.12.2020

  U senci borbe protiv korone sve prolazi neprimetno, pa i energetska nezavisnost Kosova.

  Operater sistema, prenosa i tržišta električne energija (KOSTT) od ovog utorka, 15. decembra, preuzima snabdevanje električnom energijom opština na severu Kosova i prestaje razmena električne energije između JP EPS i KOSTT koja je postojala do sada radi snabdevanja potrošača na severu Kosova.

  Šta ovo konkretno znači za potrošače, za sada ne objašnjavaju zvaničnici iz Beograda.

ZutoCvece