Коментар дана

 • KOVID LUDILO lova na veštice

  14.01.2021

  Otužna 2020. prolazila je sporo kao najteža bolest, ali joj je konačno došao kraj.

  Prvi put do sada nisam imao potrebu da nekome čestitam Novu godinu i nije me grizla savest.

  Shvatio sam da su to naučeni programi, koji nam govore šta treba da radimo, ako to ne uradimo onda smo loši prijatelji ili nevaspitani rođaci.

  Nije bitno šta mi osećamo, bitno je da radimo za šta smo programirani.

 • Sećanje na Dragana Janjića

  02.01.2021

  IN MEMORIAM

  Dragan Janjić

  1955. - 2020.

  Priča prva

  Bilo je to vreme velikih iskušenja, mojih ličnih. Sudar sa stvarnošću.

  „Vranjske“ ugašene, dolazak ili bolje rečeno povratak, treći, u Beograd. Euforija gubitnika splasnula pred gotovo svakodnevnim dolascima sudskih izvršitelja.

  Pozivi prijatelja se proredili. Svako se bori sa svojom mukom. Radim nekoliko poslova da bi se preživelo.

  I uspevam nekako, ali borim se sa nečim mnogo bolnijim, tugom koja me razara. Osećanjem da sam prepušten sam sebi. Sam u ovom nemilosrdnom gradu.

 • Strujni prenos suvereniteta Kosovu

  15.12.2020

  U senci borbe protiv korone sve prolazi neprimetno, pa i energetska nezavisnost Kosova.

  Operater sistema, prenosa i tržišta električne energija (KOSTT) od ovog utorka, 15. decembra, preuzima snabdevanje električnom energijom opština na severu Kosova i prestaje razmena električne energije između JP EPS i KOSTT koja je postojala do sada radi snabdevanja potrošača na severu Kosova.

  Šta ovo konkretno znači za potrošače, za sada ne objašnjavaju zvaničnici iz Beograda.

 • SLOM SISTEMA: Mrtva tržišna demokratija

  01.12.2020

  Da li ste čuli za selo Kuklovce, osam kilometara od Leskovca?

  U Kuklovcu su meštani zapretili da ako ne dobiju obećan asfalt, obećan još od predsedničkih izbora 2017. godine, gde je A.V. dobio 95,7%, neće dozvoliti da donesu izborne kutije u njihovo selo, od dvestotinak meštana, i uđu.

  Sutradan je Zoran Drobnjak isporučio asfalt, u poslednji čas, a na izborima naprednjacima isporučeni glasovi - 77%?

  Da li ste čuli za gospođu iz Vranja, nekadašnju članicu DS, a izborne 2016. godine aktivistinju JS kojoj je određen pritvor od 30 dana zbog javne kupovine glasova?

 • Čija je tuđa stvar?

  07.11.2020

  SP Dveri je iz medija saznao da je lokalna samouprava u Vranju  podnela krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića.

  Budući da iz Tužilaštva negiraju da su primili bilo kakvu prijavu protiv predsednika SP Dveri, možemo da konstatujemo da je krivična prijava istinita koliko i fasada na kući pored zgrade pozorišta u Vranju.

 • Ujvideki Szinhaz: Stižemo, braćo Vranjanci

  20.10.2020

  Üdvözöljük - velikim slovima napisano je na transparentu u centru Vranja. Mušema koja je prošle godine glumila fasadu ne bi li se prikrilo kašnjenje u renoviranju zapaljenog pozorišta, obojena je dobrodošlicom za mađarski ansambl iz Novog Sada. Predstava sačinjena od muzike prošlosti, etno motiva iz Transilvanije, oduševiće, kako se očekuje, mnogobrojne vranjanske mađare.

  Ako čitalac ovog teksta primenjuje navike šire publike, pogled će mu privući tek naslov i lid – prvi, najvažniji pasus, ali ipak promaći će mu istina i sve ostalo.

 • Narod HVATA STRAH pd vaših lepih vesti

  31.07.2020

  Savet za informisanje GrO SNS Vranje obratio se javnosti saopštenjem, a svi plaćenički mediji preneli, koje počinje sledećim: 
  „Republička Direkcija za imovinu Republike Srbije, raspisala je 18. juna oglas, sa uslovima prodaje Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji, po početnoj ceni od 870.304 evra, a potencijalnim vlasnicima je dat rok za dostavljanje ponuda u naredne dve nedelje, tj. do 24. jula za uplatu depozita, a 28. jula rok za podnošenje ponuda.

  Kako to obično biva, ovu lepu vest za Banjčane preneli su svi portali i televizije. 

 • Bulate, ko to tamo u startu laže!?

  30.07.2020

  Poznati vranjski političar nenaprednjačke opcije pre pet godina, u retkom nastupu iskrenosti, više u zbilji, manje u šali, rekao je ne trepnuvši «da na putu od svoje kuće do kancelarije slaže, onako usput, najmanje desetak ljudi, a u zadnje vreme je sebe uhvatio kako i samog sebe laže».

 • DONACIJE: Sve je super, samo što ništa ne valja

  23.07.2020

  U četvrtak je u Banjaluci predsednik SNS-a Aleksandar Vučić uručio pomoć u medicinskoj opremi vrednu skoro tri miliona eura.

  U donaciji je desetak vozila Hitne pomoći, kao i drugi materijal. Lepo, i treba pomagati sve u ovakvoj situaciji.

  E sad, postavlja se pitanje: ima li neka donacija i za Vranje, kojim slučajem?

  U vranjskim kovid bolnicama je takva situacija da su lokalne NVO i ljudi dobre volje nekoliko nedelja prikupljali pomoć za zaposlene i obolele, a akcija još uvek traje.

ZutoCvece