ZZJZ: Procenti novozaraženih još visoki

Zavod za javno zdravlje u Vranju upozorio je da su procenti novozaraženih korona virusom na jugu Srbije još uvek visoki i da epidemija ne popušta.

Po poslednjim podacima ZZJZ u Vranju, od 132 testirana uzorka sa područja Pčinjskog okruga, 42 su pozitivna na COVID 19, što predstavlja 31,7 odsto novoobolelih u odnosu na broj testiranih uzoraka.

Prema prethodnom izveštaju, od 248 testiranih uzoraka, 48 je pozitivno, što predstavlja skoro 20 odsto novozaraženih u odnosu na broj testiranih uzoraka sa juga Srbije.

Poslednja dva izveštaja ZZJZ u Vranju pokazuju da u opšptinama Bujanovac, Bosilegrad i Trgovište nema novozaraženih, da je Vranje zadržalo primat po broju novoobolelih, kao i da je broj novoinficiranih porastao u Surdulici.

Prema poslednjem izveštaju, u Vranju je novoobolelih od virusa korona 27 lica, u Surdulici osam, Vladičinom Hanu petoro, te dvoje u Preševu.

Prema prethodnom izveštaju ZZJZ, u Vranju je na COVID 10 pozitivno 22 lica, u Surdulici 18, osmoro u Vladičinom Hanu i dvoje u Preševu.

NIV

Najnovije vesti

Boske zaposlio suprugu u NBS »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, zaposlio je svoju...
ZutoCvece