ZZJZ: Efekti novih mera za dve nedelje

Zavod za javno zdravlje u Vranju u poslednjem saopštenju najavio je «da će se efekat novih mera Vlade Srbije na epidemiološku situaciju odraziti za dve nedelje».

- Očekujemo da tada dođe do pada broja novozaraženih korona virusom i do poboljšanja epidemiološke situacije, posebno zbog zabrane rada vikendom skoro svih radnji, naročito kafića i restorana koji su posebno posećeni vikendom, kao i zabrane rada skoro svih radnji radnim danom od 17 sati - obrazlažu u ZZJZ.

Sadašnju situaciju u vezi sa epidemijom korona virusa na području Pčinjskog okruga, ZZJZ ocenjuje kao «izrazito nepovoljnu koja prerasta u vanrednu».

Od 415 testiranih uzoraka, 161 je pozitivan na COVID 19, najviše na području Vranja, 110, u Trgovištu 15, Surdulici 12, Bujanovcu 11, Vladičinom Hanu devet i Preševu četiri.

Ohrabruje činjenica da procenat novozaraženih lica u odnosu na broj testiranih uzoraka polako opada, prema poslednjem izveštaju on je pao na 38,5 odsto, što je za desetak procenata manje u odnosu na prethodne izveštaje.

ZZJZ apeluje na svest i savest građana da poštuju protivepidemijske mere u potpunosti, jer samo tako može da se spreči dalje širenje infekcije virusom korona na jugu Srbije.

S. Kostić

Komentari

Sad 2 nedelje.. ali su se zato 40 mere promenile u roku od 10 dana. Jer pazi sad.. NE DAJU REZULTATE

Važno da su se Ćale i doktor Smrt danas složili i potpisali dogovor da uvezu Fajzerovu vakcinu koju EU ne prihvata već samo Englezi. Hoće da nas unište i da uzmu proviziju sa SIZOJE.

Najnovije vesti

ZutoCvece