ZUJI još 70.000 evra

Na tek završenom konkursu Ministarstva kulture i informisanja, za sufinansiranje medijskih projekata, od 15.930.000 dinara koliko je „došlo“ u Pčinjski okrug, dva medija čiji je vlasnik Zoran Veličković Zuja, dobila su 8.300.000 dinara ili 52 odsto.

Prevedeno na razumljiv jezik, Zuja je dobio oko 70.000 evra za projektno informisanje javnosti.

Bez obzira što nema tačnih podataka koliko gledalaca, slušalaca i čitalaca prati njegove medije (RTV Vranje i RTV Bujanovac) ta brojka sigurno je manja od pet odsto ukupne medijske populacije u Pčinjskom okrugu.

Minorna, dakle, gledanost, ipak je donela dobru zaradu - za gledanost od pet odsto dobio je desetostruko više para od države, 52odsto.

Osim Veličkovića, kome je od 16 projekata, „prošlo“ čak 12, preostalih 11 medija za 17 projekata dobili su 7.630.000 dinara.


Na ovaj konkursu Ministarstva kulture i informisanja, iz sedam opština Pčinjskog okruga, stiglo je 89 prijava, odnosno projekata, od kojih je 29 dobilo ukupno 15.930.000 dinara ua realizaciju.

Brine međutim podatak da čak 22 medijske kuće ili organizacije građanskog društva, koje su na konkursu Ministarstva aplicirale sa 38 projekata, od stručnih komisija nisu dobile zeleno svetlo za njihovu realizaciju.

Ovu grupu gubitnika predvodi Informativni press centar iz Vladičinog Hana, koji nije prošao ni sa jednim od šest projekata.

Sledeća reakcija odnosi se na Bujanovac, čiji medijski i NVO sektor više nego solidno prate Vranje.

Drugo zapažanje odnosi se na Vladičin Han i Bosilegrad, čijih devet projekata nisu uspeli da obezbede republička sredstva.

Treće zapažanje odnosi se na opštinu Surdulicu iz koje, drugu godinu zaredom, na konkurs Ministarstva kulture i informisanja, nije stigla ni jedna prijava na konkurs (vidi tabelu).


Recimo na kraju da je ove godine, na adresu resornog Ministarstva, u ukupno devet kategorija, stiglo tačno 1.200 prijava.

Stručne komisije su odlučile da se sa ukupno 274.000.000 dinara, podrži 485 projekata.

NIV

Komentari

Lopov

Dotični preletač sa kodnim imenom Zuja, nedavno potpuno renovirao kuću, pa to neko mora da plati, odnosno mi plaćamo.

Još u nizu "pranja para" u najavi. Bojim se da posle pada režima AV Zuja treba da razmišlja dali je dovoljno ima uštedjevine kako bi morao da vrati pare koje pere sa jednim lokalnim mocnikom iz politickog okruženja u gradu. Bojim se da celokupna njegova imovina ide na doboš.

Najnovije vesti

Boske na Pegazu »

Nedugo pošto su se pojavile glasine da je Dragan Stevanović Boske kandidat za ministra privrede ili turizma, stigao je h...
ZutoCvece