Zona Jug: Pčinja prvak, sedam timova ispada iz lige

Pčinja iz Trgovišta je zvanično prvak Zone "Jug" sa 51 osvojenim bodom, dok su fudbaleri Vranjske Banje vicešampioni na drugom mestu sa 10 bodova manje.

Tim Vojske Srbije Nebeski anđeli su treći sa 34 boda, a Morava iz Vladičinog Hana plasirala se na desetu poziciju sa 24 boda.

Naredne sezone, 2020/2021, u Zoni "Jug" Pčinjski okrug će imati još jedan klub, Alakince iz istoimenog sela kod Surdulice koje je osvojilo prvo mesto u Okružnoj ligi i ostvarilo plasman u viši rang.

Osim Alakinca, novi članovi Zone "Jug" biće Jedinstvo iz Bošnjaca kod Lebana koje je ispalo iz Srpske lige "Istok", Jedinstvo iz Grdelice, Omladinac iz Podine sa područja Topličkog okruga i Moravac iz Vrbovca kod Vitine sa Kosova i Metohije.

Zbog ispadanja Jedinstva iz Bošnjaca iz Srpske lige, Zonu "Jug" napustiće sedam ekipa, Bobište iz istoimenog sela kod Leskovca, Svetlost iz Badnjevca kod Žitorađe, Polet iz Lapljeg sela sa Kosova i Metohije, Akademija 10 iz Prokuplja, Jastrebac iz Blaca, Jablanica iz Medveđe i Čekmin iz istoimenog sela kod Leskovca.

Moguće je da zbog proširenja Zone "Jug" bude manji broj klubova koji ispadaju iz ovog ranga o čemu će odluku doneti Fudbalski savez regiona Istočne Srbije sa sedištem u Nišu.

Najnovije vesti

Ode i SREĆKO?!!! »

Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog okruga, nalazi se pred smenom sa te funkcije, saznaju Info Vranjske.Pejković, inače...
ZutoCvece