Zona Jug: Banjčani na Anđele, Morava protiv Pčinje

Trinaesto kolo Zone "Jug" u znaku je dva derbija Pčinjskog okruga, u Vranjskoj Banji gde domaći fudbaleri dočekuju Nebeske anđele, i u Vladičinom Hanu gde će Morava pokušati da zaustavi pobedničku seriju Pčinje iz Trgovišta, lidera na tabeli u ovom rangu takmičenja.

Meč u Vranjskoj Banji između domaćeg zonaša i tima Vojske Srbije nebeskih anđela donosi više neizvesnosti od susreta u Vladičinom Hanu, jer su banjčani drugi na tabeli, a "anđeli" peti, ali u izuzetnoj pobedničkoj seriji u kojoj 530 minuta nisu primili gol.

Branimir Stošić Kace, trener Nebeskih anđela, ulogu favorita prepušta ekipi Vranjske Banje.

- Očekujem dobru igru mojih momaka, ali i dobru utakmicu, a Vranjskoj Banji prepuštam ulogu favorita, jer je druga na tabeli i igra veoma dobro, pa ipak mi kao i na svakoj utakmici idemo na pobedu, jer smo u dobroj formi, stabilizovali smo ekipu i sa sjajnom odbranom već 530 minuta nismo primili nijedan gol -, kaže u izjavi za InfoVranjske trener Stošić.

Strateg Banjčana Predrag Ristić potencira da je ishod ovog susreta krajnje neizvestan.

- Očekujemo dobru utakmicu, Nebeski anđeli su u sjajnoj seriji, to je spreman i iskusan tim, dok mi ne možemo da računamo na dva igrača zbog povreda i jednog koji je opravdano odsutan, ali ćemo pokušati da prekinemo uspešnu seriju "anđela" i osvojimo tri boda -, ističe trener Ristić.

Pred derbi susret u Vranjskoj Banji, Banjčani su na drugoj poziciji na tabeli sa 24 osvojena boda, dok su Nebeski anđeli peti sa 21 osvojenim bodom.

Utakmica između Vranjske Banje i Nebeskih anđela na programu je u nedelju 27. oktobra na stadionu kraj železničke pruge i počinje u 14 sati.

U drugom derbiju Zone "Jug" u Vladičinom Hanu, gde su rivali domaća Morava i Pčinja iz Trgovišta, gosti su izraziti favoriti, jer imaju solidan i iskusan tim sa dosta dobrih pojedinaca "stranaca", iz Vranja i Vranjske Banje.

Pčinja je favorit u odnosu na Hančane i zbog činjenice da je prva na tabeli Zone "Jug" sa 27 bodova, dok je Morava na desetom mestu sa 15 osvojenih bodova.

Utakmica između Morave i Pčinje odigraće se na stadionu Kunjak u Vladičinom Hanu u subotu 26. oktobra i počeće u 14 sati.

Najnovije vesti

ZutoCvece