Zona Jug: Banjčani i Pčinja slavili

Trinaesto kolo šampionata Zone "Jug" obeležila su dva derbija Pčinjskog okruga u kojima su Vranjska Banja i Pčinja savladali svoje rivale, tim Vojske Srbije Nebeske anđele i Moravu u Vladičinom Hanu istim "minimalcem" od 1:0.

Banjčani su lepim golom Ristića poveli u 28. minutu sa 1:0, ali je susret sa Nebeskim anđelima bio pun neizvesnosti i dramatičnih situacija pred oba gola.

Vranjska Banja je u prvom poluvremenu napadala i stekla prednost, ali su Nebeski anđeli u drugom delu igre preuzeli inicijativu i neprekidno atakovali na gol domaćeg tima, ali nisu bili konkretni u završnim fazama svojih akcija.

U finišu meča konačan ishod i pobedu domaćih igrača mogao je da reši napadač Banjčana Demić koji se posle lepog pasa Tasića našao sam pred golmanom gostiju, ali je šutirao pored gola.

Posle ovog kola Banjčani su i dalje na drugoj poziciji na tabeli sa 30 bodova, dok su Nebeski anđeli na osmom mestu sa 21 osvojenim bodom.

Ovaj derbi Pčinjskog okruga na stadionu kraj železničke pruge u Vranjskoj Banji posmatralo je više od 250 gledalaca, iz same Banje, Vranja i Surdulice.

Drugi derbi između Pčinje i Morave na stadionu Kunjak u Vladičinom Hanu pred oko 500 gledalaca pripao je gostima iz Trgovišta koji su ppobedili rezultatom 1:0, poluvreme 0:0.

Utakmica u Hanu je bila čvrsta i borbena i sa malo prilika za golove, domaći igrači su prvi deo igre okončali bez golova, ista slika bila je i u drugom delu igre, sve do 49. minuta, kada je snalažljivi Mitrović iskoristio lošu komunikaciju između golmana i jednog od štopera Hančana i postigao jedini gol koji je njegovoj ekipi doneo nova tri boda.

Posle ovog kola Pčinja je sa 33 boda zadržala lidersku poziciju na tabeli, dok je Morava pala na jedanaseto mesto sa 11 osvojenih bodova.

U narednom 14. kolu odigraće se derbi ovog kola između Pčinje i Puste Reke u Trgovištu, Jedinstvo će u Gornjoj Stopanji ugostiti hansku Moravu, Nebeski anđeli će u Bazi "Jug" dočekati ekipu Poleta iz Lapljeg sela, dok će Vranjska Banja biti slobodna.

Najnovije vesti

ZutoCvece