Zloupotreba dece u političke svrhe: Živeo Staljin i svetska revolucija

Otvaranje gradskog parka pratile su mnoge kontroverze, od cene rekonstrukcije, preko kvaliteta odrađenog posla pa sve do samog naziva čitave priče.

Za jedne, to je investicija, mada je potpuno nejasno u šta, za druge je to modernizacija, za treće uništavanje tradicije, za četvrte čista pljačka...

Sve u svemu, nepristrasno gledano, zaista nije jasno u šta je potrošeno miliona evra, ako ne i više.

Ovo je, koliko se moglo razumeti, peta rekonstrukcija parka od kako je nekdašnje Tursko groblje na tom prostoru pretvoreno u školu i šetalište.

Za milion evra vidljivo je desetak sprava za igranje, koliko ih je i bilo, popločane su staze, za šest evra po kvadratru, udarene tri betonske ploče za 30 evra po kvadratu, uvedena rasveta, nov mobilijiar i to je to.

Recimo, park je velik oko dva hektara, ili oko 20.000 kvadrata.

Da nisu samo staze, koje ne čine više od 30 odsto parka, nego da je čitav park popločan behatonom, to bi koštalo 120.000 evra.

Novi paviljoni i slično, potament za Borin spomenik, fontana i to, čist beton, neka su po 100 kvadrata svaka, a nisu, onda je to oko, ajde da častimo, 500 kvadata, što je oko 15.000 evra.

Tome da se dodaju krovovi i slično, neka je 30, pa i 50.000 evra.

Ajde da smo četiri puta pogrešili, to je 200.000 evra, i dalje vrlo dalko od miliona.

Bez obzira gde je ogromni ostatak do milion evra, upada u oči da aktuelna garnitura na vlasti nije želela da vrati biste znamenitih Vranjanaca u park.

Da li je to neka politika, a samo nesposobnost ili lečenje kompleksa, saznaće se brzo.

Ali, u oči upada nešto drugo.

U nedostatku bilo čega u ovom gradu – posla, para, nade, sposobnih ljudi, razuma – Gradu je veoma stalo da park bude posećen.

Tako su Info Vranjske dobile mejl koji cirkuliše Predškolskom ustanovom „Naše dete“, kojom se vrtići obavezuju da vode decu u razgledanje gradskog parka, organizovano.

Ovo u Vranju nije viđeno od kasnih šezdesetih, kada su učenici nižih razreda vođeni u posetu (jednodnevnu) parku, a ovakva zloupotreba dece još od maskenbala koji su pravili socijalisti upotrebom dece iz vrtića.

Jasno je da ovo nema ko da spreči, i pitanje mora li baš ovako nije suvislo u zemlji u kojoj vladajuća stranka smatra da gradonačelnik ne mora da odgovara nikome za svoje postupke, jer mu se, recimo, tak neko ne dopada.

Ali, tako je kako je.

Sad nemamo milion ecvra, ali imamo gradski park vredan 200.000, pa nije loše da se bar deca tome raduju.

Naša ili vranjska, videće se.

SSB

Komentari

Bravo za tekst, jako lepo obrazloženo, slično je bilo i sa saopštenjem SSP-a. Samo jedna stvar nije jasna, ovaj tekst je surovo realan, ali to nije slučaj sa prethodna dva, pregled nedelje i bi park? Kao da su dve različite osobe pisale, gledale iz dva ugla, htele da zaštite i pohvalno se izraze o svemu, malte ne da predstave kao uspeh? Lepo je što je park sređen, nije bio prioritet ovom gradu u ovom trenutku sigurno, a i da jeste, papreno je skupo. Oprali su brdo para. Laiku je jasno da je ovde pljačka veka.

Papreno skupo ima ih puno za ugradjivanje a svi gladni nezasiti bruke ljudske milion E a kola polomismo od ruka, dečija kolica nema trotoara kojim mogu da prodju, djubre kupi iz kontejnera, grad pun lutalica kučića nema Ama baš jedna svera da neku lep reč kažemo

Zorka igraorka nameće svoje bolesne ideje u cilju samopromocije. Praziluk na sve strane, samo što oni misle da svet postoji od kad je njih. Dobiće odgovor na izborima vrlo brzo, preko glave su narodu. Ovolika doza prostakluka i kiča prosto boli. Samo tako su mogli da naprave gužvu, da nateraju roditelje, bake i deke da dovedu decu. Danas već shvatate da balona nema, a da je frižider i dalje prazan. Nečiji novčanici su se dobro napunili.

Бехатон Саба Белча 6-7€ квадрат,с намештање 10€,па израчунајте бар то.

Taman pomislih da je Šojićevo vreme prošlo kad ono ispade da nismo ni iskoračili iz njega. Sve se ovo radi zbog preduzeće i Lepe Brene za 4 osobe.....lijte kiše , ladne vode ...parke odoše....

Nije da park ne treba gradu i stanovnicima ali naš je prenaduvan u svemu, pogotovo u ceni. Nemaju svi vremena za park i manje više dangubu. Napravite nam ulice, zakrpite, pohvatajte lutalice, očistite grad, to je što nas muči.

U policiji postoji odeljenje za privredni kriminal. Pa što se malo ne zauzmu ti iz policije da preispitaju koliko su na koji projekat pokrali. Za šta PRIMAJU debele plate. Ili su i oni umešani u taj kriminal. Ovo je strašno. Sve pokradose i napunise džepovi svi. I policija i sudstvo. Ma svi . Srbijo propast. Zaduzise te milijarde dolara ko će da vraća. A njihovi džepovi puni. A nije ih malo. Lopovi se broje na stotine hiljada. Pa to je mnogoljudna ogromna pljačka. Haos.

Ovaj email službeni koristi Jelena Jović, pravnica u vrtiću, i nama na poslu šalje sa tog istog.

Naravno, ona je familija Zorice Jović...

Flagrantan primer šta se radi u Vranjskim ustanovama, kako se zapošljava rodbinski...

Sve je lepo rečeno. Bravo za tekst. Sada se samo posravlja pitanje gde smo svi mi da se pobunimi sada?! Zašto nas neko ne organizuje i da srušimo ove lopove sa vlasti i tražimo pomoć od "nesposobnih" ministra da smene naše lopove u Vranju sa vlasti i da odgovaraju za krađu i prevaru. Dokle ćemo sedeti i posmatrati kako nam nesposobni, nepsimeni, lopvo i prevaranti upravljaju Vranjem?

Злоупотрба деце је најгори ниво за постизање политичких поена, зашто онда је Палма гори од својих поступака у подвођењу малолетних деце.Једна празна глава у Снс у Врању није једна него две три,ко је ово дозволио,ко уме да размишља када су деца у питању,шта каже закон?
Тражимо да се овакве ствари не дешавају од Гонзија ,Зорке који нису веровсли да ће да буду где су? Њихова болесна сујета шта нам говори ,,Сада или никад".
Комлекси се лече!

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece