ZLOČINCU PRODUŽEN PRITVOR: Ubio šuraka zbog sestrinog duga

Viši sud u Vranju produžio je pritvor Vladici Petroviću (33) iz Prekodolca kod Vladičinog Hana zbog sumnje da je počinio krivično delo teškog ubistva.

Portparol Leposava Jovčić saopštila je da Više javno tužilaštvo tereti osumnjičenog da je hicima iz pištolja 23. jula 2017. godine u selu Žitoradje kod Vladičinog Hana ubio preduzetnika Predraga Perića (47) iz Surdulice.

Vladica Petrović odgovaraće i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu okrivljeni za svirepi zločin branio se ćutanjem.

Viši javni tužilac Danijela Trajković izjavila je da zbog krađa osumnjičeni ima bogat kriminalni dosije.

Izvor blizak istrazi tvrdi da je vlasnik agencije za tehnički pregled i registraciju vozila “Perić trejd” u Žitorađi dugo bio u emotivnoj vezi sa rodjenom sestrom pritvorenog mladića Natašom Petrović, koja sada živi i radi u Sloveniji.

Navodno je svojevremeno dobrostojeći Perić devojci pozajmio 8.000 evra, a kada su se razišli, biznismen iz Surdulice tražio je od ljubavnice da mu vrati pare, što je ona odbila.

Perić je dobio na sudu imovinski spor tako što je dug naplatio zaplenom porodične kuće roditelja Nataše i Vladice Petrovića u Prekodolcu, što je kasnije verovatno i bio motiv krvavog zločina.

Predrag Perić ubijen kasno u noći, a njegovo telo pronađeno je u lokvi krvi, ispred poslovnog objekta u kojem je biznismen stanovao i radio.

Pre surovog zločina 22. jula Perić se sa društvom 22. jula uveče provodio u jednom kafiću u Vladičinom Hanu, iz kojeg se sutradan posle dva sata automobilom zaputio prema Žitorađi.

Obdukcija tela ubijenog biznismena potvrdila je prostrelnu ranu u jagodici kod desnog oka žrtve.

Posle mučkog ubistva, policija je u istrazi, u svojstvu građanina u više navrata pozivala Vladicu Petrovića na informativne razgovore, ali on tada nije bio osumnjičen za zločin.

Okrivljenom Vladici Petroviću zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora.

Pokojni Predrag Perić ženio se dva puta, ali nije imao potomstvo.

V.V.P.

Najnovije vesti

ZutoCvece