Zdravstveni centar izdvojio 600.000 za advokatske usluge

U prošloj godini Zdravstveni centar (ZC) Vranje „opredelio“ je namenska sredstva iz tzv. materijalnih troškova u iznosu od 600.000 dinara za advoktske usluge.

„Raspisali smo javnu nabavku na koju se javilo šest vranjskih advokata.

Izabran je jedan sa najpovoljnijom ponudom, koji je ujedno i ispunjavao uslove tendera.

Paušalno po 50.000 svakog meseca plaćamo usluge angažovanog advokatane po tarifi, niti po pojedinačnom predmetu“, navodi u izjavi za Info Vranjske direktor ZC Vranje Dragan Veličković.

Za usluge koje je pružio pređašnji advokat u 2016. godini na osnovu ugovora o delu sa ZC, dodaje direktor, deo je ostao neplaćen.

„Mi smo kao ustanova u finansijskoj blokadi od aprila 2016.

Zato mu verovatno nije isplaćeno od strane bivšeg rukovodstva, a taj trend se zbog blokade nastavio i u 2017. godini“, navodi Veličković.

Javna preduzeća najbolji klijenti

On na novinarsko pitanje priznaje da ZC Vranje ima šest zaposlenih diplomiranih pravnika, ali da oni ne mogu zastupati ZC jr nijedan od njih nema položen pravosudni ispit, što je zakonski uslov za zastupanje pred sudom.

D.D.

Komentari

U kojoj drzavi sveta kazimo zambija nigerija bilo gde ima da generalni direktor angazuje privatnog advokata i tuzi svoju firmu

Glasaliste i to ubedljivo,Vranje se ističe po ljubavi prema faraonu. Crknite sada,ne žalim vas,čekajte od jutra do mraka red,kupujte,podmićujte doktore da vas malo bolje pogledaju a oni neka prave šeme i kombinacije.

Gage provalise te..bolje si daj ostavku vis da lža ne prolazi..

Nije jedna nabaka od 600 hiljada vec cetiri nabavke od po 600 hiljada. Predmete ste dali stranackom advokatu Vladi Djordjevicu, a on svom pasenogu Marku Aleksicu. A onda sve lepo po pola! Za njih ima nameski sredstva a za moju platu nema.

U koje javno glasilo si raspisao Tender?DA LI JE NEKO U OVAJ GRAD PROCITAO,SAZNAO DA JE BIO TENDER?DA LI ZNAJU STA JE TENDERSKA DOKUMENTACIJA,TENDERSKA KOMISIJA....

Kradiте negi slusajте...Vranjanci u toku je BAL,OTIMACINA NA 1000 NACINA!

Ima li drzave ovde?jer postoji drzava ljudi

Ajde da su dobili neki spor pa i da otimaju,oni sve IZGUBILI,jos veca dubioza a kolko tek stize na naplatu....????

Najnovije vesti

Veliki požar u naselju Raška »

Kako javljaju čitaoci Info Vranjskih sa lica mesta, u petak uveče u jednoj porodičnoj kući u naselju Raška izbio je veli...

Da li je bilo ŠTRAJKA U SIMPU? »

Žene zaposlene u proizvodnim pogonima vranjskog «Simpa» obustavile su rad u četvrtak 15. aprila u 12,30 sati zbog neispl...
ZutoCvece