Zdravković vratio odbornički mandat, DESNICA NADIRE

Vene Zdravković, član SPS, nekadašnji finansijski direktor «Alfe» i bivši direktor «Vodovoda», podneo je ostavku na položaj odbornika u Skupštini Grada Vranja pre isteka mandata.

- Zdravković je podnošenje ostavke oobrazložio opomenom koju je dobio od Agencije za borbu protiv korupcije, a u kojoj mu je stavljeno na znanje da istovremeno ne može da bude i privatni preduzetnik i odbornik - smatra sagovornik InfoVranjskih iz izvora u redovima vranjskih socijalista.

Izvor InfoVranjskih ne sumnja u obrazloženje Zdravkovića, ali mu nisu jasne neke druge okolnosti koje prate njegovu ostavku.

- Zdravković se u poslednje vreme povukao iz partijskih aktivnosti, nema ga u prostorijama SPS-a, kao da se potpuno isključio, što je naravno, njegovo pravo i stvar njegove procene i odluke - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «pojedinci u partiji tumače Zdravkovićevo povlačenje drugačije, u sklopu određenih unutarpartijskih pomeranja».

- Poznavajući Zdravkovića, mislim da on nije u pričama koje se lansiraju i koje njegovu ostavku dovode u jedan drugačiji kontekst, u smislu da je sve to deo «žestokog» udara na predsednika GrO SPS Zorana Antića!? U to, ipak, ne verujem, već u činjenicu da je ispoštovao zakon i jasna pravila Agencije za borbu protiv korupcije - kategoričan je sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, Vene Zdravković je postao odbornik SPS u gradskom parlamentu 2018. godine nakom smrti Siniše Mitića.

No, sada se nad SPS-om nadvila još jedna velika opasnost - sledeći na njihovoj izbornoj listi, koji bi po zakonu trebalo da postane odbornik, ne pripada socijalistima nego GG „Jedinstveni za Vranje“, koja sada čini okosnicu vranjskog odbora Srpske desnice.

No, već u petak znaće se da li će SPS u gradskom parlamentu pasti ispod 10 odbornika, od 15 koliko su imali na dan formiranja skupštine (sa svojim partnerima sa izborne liste) ili će ipak do nekog dogovora doći, pa će SPS uspeti da zadrži Zdravkovićev mandat u okviru svoje partije.

S.Kostić - SSB

Najnovije vesti

RADNIK: Svi u napad! »

Surdulički Radnik u 22. kolu Super lige dočekuje Mačvu iz Šapca sa ambicijom da izbegne zonu baraža na kraju ovogodišnje...
AluTerm plus