ZC Vranje: Umesto penzioner, ĐOŠA upravnik

Stomatolog dr Dragan Đošić Đoša, jedini je upravnik Doma zdravlja u Srbiji koji je već penzioner, saznaju Info Vranjske na licu mesta u Domu zdravlja.

Đošić je tačno 1. aprila napunio 65 godina i ispunio je uslov za penzionisanje, a za upravnika Doma zdravlja imenovan je od strane direktorke Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljane Antić nakon smene dr Jadranke Ajanović, 4. marta ove godine.

Dakle, dr Antić je za upravnika Doma zdravlja izabrala Đošića u trenutku kada je imao 64 godine i 338 dana!?

Svega 27 dana je nedostajalo Đošiću do 65 godina života, ali je uprkos svemu, a voljom direktorke Zdravstvenog centra u Vranju, imenovan za upravnika Doma zdravlja.

Kako je dr Đošić 1. aprila napunio 65 godina života, u ZC Vranje mnogi postavljaju uglavnom dva pitanja: da li je upravnik Doma zdravlja mogao da bude neki mlađi lekar i zašto Đoša i dalje prima pacijente posle 1. aprila??

Tu je i pitanje zakonitosti čitave priče: ako Đošić i dalje radi za stalno, ko je za to odgovoran, a ako je penzioner, po kojom vrsti ugovora i dalje radi u ZC Vranje?

Da li je poznato kako Đošić uopšte radi u ZC Vranje kada je poznato da je on od ove firme legalano uzeo otpremninu da napusti posao?

Odgovor na ova pitanja treba potražiti na najmerodavnijem mestu u ZC Vranje, u kabinetu direktorke Ljiljane Antić, ali je već sada jasno da su se stvari u vranjskom zdravstvu zaista otrgle kontroli.

Da ima ministarstva, nekih zdravstvenih inspekcija, lokalnih većnika i savetnika za zdravstvo, pa i običnih lekara u ZC Vranje, da se ne pominju oni sa dignitetom, da ima Nadzornog i Upravnog odbora ZC-a u Vranju, možda bi neko nešto i preduzeo u ovoj situaciji, veoma važnoj za one kojima je na srcu vladavina prava, a ne goli bes i strančarenje.

Ali, nema.

S. Kostić – SSB

Komentari

Djoša je bio samo v.d. upravnik Doma Zdravlja.Do upravnika ne znam da li je stigao.

Ima li gu njegova žena za hapšenje pored ovi sanitarni inspektori. Snimalo se malo i u Terminal Presevo koje i kako izdavao rešenja. Knjiga bila kod Mošu. Mnogo su to pare

Jaoooooo super, sad krivicna prijava direktoru pravne sluzbe jer se nije ogradio dopisom i nije posmeno upozorio direktora na sto je bio duzan da to ucini, i krivicna prijava direktoru Zdravstvenog Centra zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja.
Tuzilastvu,Zdravstvenoj inspekciji, i antikorupcijskom timu.

antikorupscijskom timu, to li postoji?

Po sill zakona onog momenta kad napunis 65 g penziju pa on nije naucni radnik

Pa kad inspekcija sankcioniše tvog drugara Sandija zubara što radi na crno u stomatološku ordinaciju i kad Ljiljanu Antić nabiju na optuženičku klupu onda će narod verovati u pravdu. Ali Babačko dok kod ti štitiš prevarante i hoštaplere isti si kao i oni.

A OVAJ MAPET ŠOU JE PREVAZIŠAO I ORIGINALNI!

OVO LI IM JE GRADONACELNIK BESE URUCIO PLAKETU ZA DOPRINOS U KOVID AMBULANTNI RAD I BOLNICKI?
MORE AKO VAM JE BRE, RINTAJTE VI PO KOVID A OVI MAPETOVCI NEKA PREUZIMAJU ZASLUGE VASE!
ZA BOLJE I NISTE VI SVI IZ ZC, TREBA JOS DA SE GAZITE!

Lele koja smo mi gerijatrija
Hahaha, samo su nam glavne sestre u klimaktericnim srednjim godinama, ovo drugo demencija odradila svoje hahaha

Pa zasto ovi zluradi komentari???Pa covek je u najboljim godinama,mladic,perspektivan,pun energije,a i treba da se kupi jos jedan besni mercedesov dzip,a vi mladi lekari trcite za ove metuzaleme,vi trcite a ovi demagozi nek vam prodaju maglu.

Sta nam rade ovi radikali to je strasno...

ZAMISLJENA LJILJANA

ONA MISLI DA NIJE SAMO V.D DIREKTOR Z.C. VEC I MINISTARKA PA SI RADI KAKO ONA HOCE U Z.C. PRE NEGO DA ZATRAZI PRDUZENJE RADA ZA DOKTORA PO ZAKONU.NJU TO NEITERESUJE

Sve je isto samo Jadranke nemaaaaa!

To je vec pametan Ljiljin potez da smeni memljivu i izgubljenu.Ionako nije bila za tu funkciju.Ona je zavrsila za sina resenje i specijalizaciju,dosta je doprinela radu doma zdravlja.

Sramno je sto Djosa ne ode u penziju vec preuzima direktorsku funkciju. Toliko skolovanih mladih lekara moze voditi Dom Zdravlja. Covek bez morala, salje pacijente u privatnu ordinaciju. Dno dna. Milan Kostic je super lik.

Kako da ode Djosa u penziju posle nema ko da vadi zubi on jedini oralni hirurg u domu zdravlja

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece