ZC VRANJE: Para nema, a i da ima, ODAKLE?

Dan pre nego što je u Vranje došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar da besan ode zbog nefunkcionisanja zdravstva u Vranju, direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić održala je sastanak sa 58 novoprimljenih doktora i sestara.

Sastanak je održan u četvrtak 21. maja u 12 sati, a prisustovali su direktorka, finansijska direktorka i rukovoditeljka nemedicinske službe, koje su rekle su da su od ministarstva zdravlja “izmolile” dve plate za novozaposlene.

- Onda su nam rekle da se strpimo za ubuduće, jer ćemo biti ugovarani kako se pruži prilika i kako ko bude odlazio u penziju. Sve, sve, samo da ne tužimo. U stvari, poenta je da se strpimo do izbora, a posle opet neće biti plate. Sumnjamo i za te dve obećne plate, jer zašto bi ministarstvo pristalo na to kad već nisu dali saglasnost za naše zapošljavanje - pita se jedan od prisutnih na sastanku.

Novac, dakle, i isplata svega što je sebi natovarila na vrat glavni je trenutni problem Ljiljane Antić, i to u vreme kada je ZC Vranje već dužan preko milijardu dinara.

Kako saznajemo, direktorka je krenula i u «peglanje» problema sa isplatom prekovremenog rada.

Ovde se problem javlja što je direktorka donela odluku da se ovaj rad u većini slučajeva ne plaća, što je nezakonito i predmet je velikog broja sudskih sprova koje ZC Vranje redovno gubi na sudu.

Mnogi se bune zbog ove odluke, a najviše posle izjave direktorke da mnoge od njih “treba da bude sramota što uopšte i pomišlju na novac u ovom trenutku“.

- Sada je, međutim, sve što se tiče prekovremenog rada stiglo na naplatu. Ipak, Antiićeva bi da plati i pridobije za SNS još ponekog lekara i ostalo osoblje, ali nikako ne povlači svoju ranije donetu odluku da nema plaćanja prekovremenog rada - kaže sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «direktorka nastoji da isplati prekovremeni rad, ali samo zbog izbora».

- Posle izbora ćemo se «dogovoriti» onako kako ja kažem, značajno je nagovestila dr Antić - plastičan je sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, zaposleni u ZC Vranje nadležnom Osnovnom sudu u Vranju protiv svoje ustanove podneli su 55 tužbi za isplatu prekovremenog rada.

S. Kostić - SSB

Komentari

Nacelnici sluzbi svakog dana zaposlenima pričaju istu priču:Ljiljana direktorka ne dozvoljava da upisujemo prekovremeni rad i ako smo ga radili,bilo je vanredno stanje i sve to ulazi u fond časova.Ima da pljuste tužbe jer zaposleni beleze svaki radni sat i cekaju radnu listu da vide,pa kod advokata ne bude li regularno upisano i plaćeno.

Bando lopovska, platite što ste dužni i radnicima i dobavljačima, nemate iglu u dom zdravlja, vi će vodite politiku...ne može prego asignacije doveka..imate budžet veći od grada

Nema veće sramote u Vranje od zdravstvenog centra,sve nezakonito, onoliki dugovi, a pojedinci ponosni na svoj rad. Ispitati poslovnu sposobnost direktora bolnice HITNO!!!

Ako promene odluke kako će dele pare s advokati?! Onda nema zašto da se tuži. A i te dve što obećavaju pare na ljudi treba da se potkače s neku krivičnu prijavu. Potpisuju sve što zamisli direktorka. Će bude plakanje po hodnici i vikanje nisam ja, nisam ja

A za Ljiljanu cutite doktorciki sto vas je postrojavala , vas, neugovorene, da ustanete na sastanak taj vas neugovorenih, da se predstavite imenom i prezimenom i da joj kazete " hvala"?! To cutite? E doktori novi, gde vam je dostojanstvo ljudsko pravo???? I svi ste morali da ustanete na tom sastanku i da kazete:"ja sam pera peric, hvala direktorici sto me je zaposlila" STRASNO I ZALOSNO

Ujko,znas li ti da je ta Ljiljana zaposlila doktora koji je 1967.godine rodjen i studirao 30 godina,najveca ispičutura.Koga on će leči.Nikoga! Zato dočekuje pacijente na opstu praksu u hol i prska im dezinfekciono sredstvo na ruke i meri temperaturu,jos metlu i džoger da mu daju ,jer doktorsku diplomu moze da baci isto kao Verigić.

Ili onaj ćelavi u med rada P...r.!

Ujko pa reci nam jos neki detalj tog "sastanka", sta se jos desavalo posto si i ti ocigledno prisustvovao istom pa da svi znamo sta ste pricali.

Оно на шта личи интерно одељење-штала штрокава!!! Шта раде чистачице и спремачице?! Тамо људи има шугу и тифус да зараде пре него корону!!! А о храни да не причам-јавне набавке пуне меса,а људима се даје смрдљиви сурутка и буђав пиринач!!!ШТРОКАНА!!!Пљачка руководрћег кадра НЕМА МЕРУУУ!!!УАААА

Daj bre direktorka opasulji se, vidis li kakva ti je situacija u ZC. Ženo pa znaš li ti kolika je tvoja uloga i odgovornost. Pa za sve ima da se odgovara, mutna voda ce prođe, pa gde ćete ti, ona tupadžika iz DZ, sestriče glavno i ostale p. muve. Leleee

Jadni smo svi mi, bez obzira na stranačko opredeljenje jer smo dozvolili da se uništi zdravstvo, svima nam je potrebno a nažalost, čini mi se da je kasno da se bilo šta uradi. Gledali smo, ćutali, ovo je rezultat toga. Ostali su nam samo popovi...

KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA LAZETE VISE , DA TUZITE , KAD SE PRAVITE PAMETNI LICNO SE IMENUJTE VI KOJI LAZETE ZA PLATE, IMATE OPCIJU I DA NAPUSTITE POSAO. STO NISTE TOKOM SASTANKA USTALI I REKLI ZA VASE PLATE, VEC SAMO KLIMATE GLAVE I CUTITE. SRAMOTE JEDNE. NEMOJTE VISE DA BRUKATE ZC, NEZAHVALNICI JEDNI, DOBILI STE STALNO RADNO MESTO, JOS NEMATE NI STECENO RADNO ISKUSTVO, POCELI STE VEC SA TUZBAMA. OCIGLEDNO SAMO UMETE TO DA RADITE I SIRITE LAZI U VEZI SASTANKA, A DOBRO SE ZNA DA CE SVAKO DOBITI PLATE. ALI NERADNICI KAO VI NEMAJU STA DA RADE, DA PLJULJU LJUDE KOJI SU IM DALI SANSU ZA RAD. SRAMOTA , JER ZNAMO DA TUZBE PISU LEKARI. STA BI BIL0 DA UOPSTE NISTE DOBILI POSAO I OSTALI KOD KUCE, TAD BI KUKALI STO NISTE VI A NEKO DRUGI A SAD KUKATE ZA PLATE I PONOVO BRUKATE SEBE

Ovo pisanje je stil jedne pravnice psihoticarke,potpuno luda zena i ta ce nekom da resi pravni problem.

Za SAMOISTINA
ALO BOTINO, ZC NIJE LJILJANINA NI NICIJA DEDOVINA

Li, li! Aj u zatvor!

BRAVO NA KOMENTARU, DOKTORI SU ZNALI DA KAZU HVALA , A SADA RADE OPET IZA LEDJA, SASTANAK JE TREBAO DA BUDE ZA ONE KOJI SU PISALI TUZBE, A NE ZA SVE ZAPOSLENE, JER KAD VEC PISETE, ONDA USTANITE I RECITE KOJI PROBLEM IMATE, NIKO NIJE USTAO DA PITA I DA KAZE BILO STA, VEC SAMO HVALA HVALA HVALA, E KAZETE NISTE SVI STRANACKI, AJDE ONDA DA VIDIMO ZA KOGA CETE DA GLASATE OPOZICIJO JEDNA LAZNA.

Pa ko od doktora uposlenih preko SNS I Antićke sme reč da kaze??? Samo aminuju i hvala,hvala!

Najnovije vesti

DSS: Planinarski dom u KOLAPSU »

Gradski odbor DSS-a oglasio se saopštenjem za javnost povodom dešavanja vezana za Besnu Kobilu. Portal InfoVranjske.rs p...
ZutoCvece