ZC Vranje: Lekarski nemar umalo UBIO PACIJENTA

Ekrem Salihu iz Preševa u pisanoj formi zatražio je od rukovodstva Zdarvstvenog centra u Vranju da kazni doktora Gorana Ivkovića, hirurga, zbog neodgovornog ponašanja u vidno alkoholisanom stanju na Prijemno-trijažnom odeljenju vranjske Bolnice 7. septembra ove godine, saznaju InfoVranjske.

- Molimo vas da kaznite dr Gorana Ivkovića zbog neodgovornog ponašanja kako ubuduće ne bi naštetio još nekom pacijentu - poručio je Salihu aktuelnim čelnicima ZC Vranje.

Salihu iz sela Aliđerce kod Preševa doveo je pomenutog dana teško povređenog brata Avnija Salihua na Prijemno-trijažno odelenje vranjske Bolnice.

- Doktori na PTO su pregledali mog brata i ukazali mu pomoć, rekavši da mora da ga pregleda hirurg i da će to uraditi dežurni hirurg Goran Ivković.On je došao nakon dosta vremena, ljuljajući se u hodniku i koji se osećao na alkohol, što me je zabrinulo. Površno je pregledao mog brata i na moje pitanje «kako je», odgovorio «nije mu ništa, može da si ide doma». Potom je otišao i nije se vratio uprkos novim pozivima iz PTO zbog loših analiza i teškog stanja mog brata - stoji u dopisu Salihua rukovodstvu ZC Vranje.

Salihu potencira «da doktori sa PTO nisu hteli da poslušaju dr Ivkovića».

- Rekli su nam da sačekamo 19 sati, kada će doći drugi hirurg, pa smo sačekali dr Natašu koja je uradila hitan skener i dodatne analize i mog brata poslala u Kliničko-bolnički centar Niš na grudnu hirurgiju, gde se i sada nalazi na intenzivnom lečenju - piše Ekrem Salihu.

Brat povređenog Avni Salihua je napomenuo «da o ovom događaju mogu da posvedoče 10 članova naše porodice koji su sve vreme bili uz povređenog», ali su se stvari u ZC Vranje odvijale na drugačiji način.

Prema saznanju InfoVranjskih iz izvora u ZC Vranje, rukovodstvo ove ustanove je zatražilo izjašnjavanje medicinskog osoblja sa PTO u pisanom formi, uz diskretnu sugestiju da se problem ublaži, a intervencije za zataškavanje čitavog slučaja pristigle su i iz Gradskog veća u ZC Vranje, sve u cilju zaštite dr Gorana Ivkovića.

- Prošle su već dve nedelje od nemilog događaja u PTO sa povređenim pacijentom iz Preševa, ali rukovodstvo ZC Vranje još uvek «istražuje» slučaj, verovatno polazeći od namere da vreme učini svoje i u zaborav baci pijanstvo doktora na radnom mestu i neodgovoran odnos prema pacijentu - smatra sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Napominjemo, hirurgija u vranjskoj Bolnici smeštena je u novom modernom bloku, ali su ljudi, odnosno, medicinsko osoblje, sudeći prema događaju na PTO od 7. septembra ove godine, ostali isti, pa su efekti savremene tehnologije u medicini ostali krajnje limitirani!

S. Kostić

Komentari

Извините,др Ивковић не пије..он ЛОЧЕ!

Podrška dr Ivkoviću koji je duša od čoveka, jedan od najboljih operatora, pravi gospodin, dobar otac i najbolji deka. Ovo sve je maslo njegovih kolega sa hirurgije koji su poznati po svojoj zlobi i pakostima . Dr Ivković će uvek imati našu podršku.

Jedinuu dobru stvar je uradio Ivko sto je pre nekolko godina tepao Miceta,inace su i jedan i drugi veliki strucnjaci za poljoprivredu.

Sramota me sto sam kolega dotične pijandure. Bruka profesiju kojom se svi ostali casno bavimo. O ovome treba obavestiti ministra zdravlja, s obzirom da mu nije prvi put. Ili će ipak da se sačeka da mu umre neki pacijen pa da se tada reaguje.

Mora se utvrdi da li pije, loka ili kusa alkohol

Sta bi bilo da je ishod drugaciji?I tad bi se pijanstvo transformisalo u vrtoglavicu....On kalja obraz svojih kolega pa ih cesto gradjani svrstavaju u istu bagru a znam da nije tako.Sramota !!!

Ivko gospodin za pola Zc Vranje

ivko pa ga tepaj miceta zasluzija je

ivko pa ga tepaj miceta zasluzija je

Na PTO idem uvek naoruzan. Al sreca do sad su bili uvek ljubazni :)

Pametnije ti je da ides sa uputom , i da prvo odes u Dom zdravlja na pregled, jer gore se preskacu, a dole jedan gine po celu noc.Da nije PTO pocrkali bi.I ovaj covek da nije zadrzan na PTO, nego pusten kuci kako je rekao hirurg sigurno bi PTO bio kriv.Jer ko radi gresi, a oni ne staju.

Isfrustriranu ex gradonacelnicu izbeci i to je to.

Ne li vi zakon dozvoli da mozete da uzimate pare i pokloni.Mislim da rekose mora prvo kilajka da se utepa pa onda da se krene s klanje.

Doticni Salihu,zasto se ne lecite u Presevo ili u Pristinu ako vam nr odgovara?

Zato sto nije mogao da odabere gde ce da se povredi. Da je mogao odabrao bi Minhen ili Cirih. Ovako morao kod ovih debila da se leci. Meni su "ubili" rodjaka 10 dana je lezao u bolnoci dok nije dobio sepsu, tad su ga poslali u Nis... covek u 21. veku umre od kile. Pozdrav za celu hirurgiju

Pozdrav od našeg Komandanta

Klevecu te ti nikad ne pijes, izdrzi ljubavi uvek sam bila TVOJA

Izgleda da pijani lekar je manji problem, veći problem nekima je što je čovek iz Preševa došao u ZC Vranje kolima hitne pomoći iz Preševa, gde umalo nije ubijen od hirurga, u državi gde plaća zdravstveno i gde privređuje, plaća porez, registracije na desetak kamiona, kakav primitivizam

Najnovije vesti

ZutoCvece