ZC Vranje: Kreću tužbe zbog RADNOG VREMENA

I pored silnih dubioza i dugova koji prevazilaze milijardu dinara, vranjskom zdravstvu sprema se još ozbiljnih problema.

Naime, ne mala grupa zaposlenih sprema se da ovih dana podnese tužbe zbog pogrešnog obračunavanja plata, koje se dogodilo zbog novog radnog vremena.

ZC Vranje, čini se, kao jedina ustanova takve vrste u Srbiji, ima odluku da radno vreme zaposlenih traje najmanje 40 sati nedeljno, ili osam sati dnevno.

Ova odluka u koliziji je sa starijom odlukom, Kolektivnim ugovorom u zdravstvu, donetom u januaru 2019. godine, koji članom 38 jasno predviđa da radno vreme ne sme biti duže od 37 radnih sati nedeljno, osim u posebno propisanim slučajevima.

U pitanju su, dakle, tri do pet sati mesečno, što je samo na prvi pogled malo.

Naime, na doktorskoj plati od 80.000 dinara mesečno, uz minuli rad i slično, ispada da radni sat lekara košta oko 2.000 dinara.

Na mesečnom nivou dug je oko 6.000 dinara ili 50 evra, na godišnjem oko 600 evra, puta 500 lekara i eto sume od koje boli glava.

Plus, naravno, plate onih koji nisu lekari, ali kojih je više...

Ruku na srce, aktuelna direktorka Ljiljana Antić valjda ima i savetnike za pravna i stručna pitanja, pa je na njima i glavna odgovornost za dalje milionsko propadanje ZC Vranje.

Ovaj proces trajaće izvesno vreme, opciono čak i godinama, ali će mu jednom doći i naplata, nesumnjiva, pa onda ostaje novi krug blokada, međusobnog optuživanja i medijskog peglanja problema.

Lepo, samo, problem ostaje, i u ovom času ne vidi se način da se on bezbolno prevaziđe.

Ali, brige nema, tu je većnik za zdravstvo Miroljub Stanković, pa će on već nešto smisliti, baš kao onomad, kad je tužio ZC Vranje zbog produženog radnog vremena koje je sam uveo kao direktor!

SSB

Komentari

loši matematičari valjda su se rukovodili nekim aktima kada su to uradili e nekim lekarima ne odgovara jer rade privatno

Julija,prva koja radi privatno je direktorica Ljilja,samo da znaš,posto si neobavestena,jer su vama botovima zaboravili to da kažu.A,to sto se krši zakon,tj kolektivni ugovor nema veze sa tim ko radi,a ko ne privatno,nego sto će se povećati blokada ZC za još nekoliko desetina miliona posle sudskih presuda i sto neće imati ni najobičnijih lekova za pacijente.Nema ni sad puno toga,a tad neće imati ništa.I ko će odgovarati za to?!

BABAČKO,UBIĆE TE TO ZLO KOJE KAO ČOVEK NOSIŠU SEBI.OPUSTI SE,KRENI MALO POZITIVNO DA RAZMIŠLJAŠ.ZLO U SRCU NIKOG NIJE USTEĆILO A NECE NI TEBE.OPUŠENO BABAČKO...OPUŠTENO..AJ MALO OSMEH NA LICU..VIDEĆEŠ..BICE TI PUNO BOLJE.LEPŠE..POKUŠAJ..ZAJEBI ZLOBU...

Ma, sve je super, ma zlatno je doba... Ma, samo mi daj malo tvoje drogice da i ja uzivam u svemu ovome! Vi ste jedna skupina sizofrenicara i umobolnih osoba...

Ukršili ste se od rabotu pa će tužite,medicinske sestre pogotovo.Samo se slikav za društvene mreze po ceo dan.Strašno najgore oseblje u Srbiji Vranje ima.Medicinske sestre kad odeš kao da si ušo u parovi crven golf po celu noć gazi samo.

Kako vas nije sramota !Dokle vise pljuvanja po sestrama?Bolje bi vam bilo da se malo pozabavite sobom.

Ovo je selendra obična. Med.sestre , pogotove one privlačne, žitelji selendre doživljavaju kao javne ličnosti....i kako to pobogu one smeju da peru kosu i da se kupaju- da ne budu kao oni....WTF

što se tiče radnog vremena to je trebao da uradi još Veličko a zašto nije on zna.....ne napadajte direktoricu započeo je pa odustao bolje tenderi nego to

Niste ni svesni koliku će štetu napraviti ova direktorka ZC,sa ovom gluposti sto je napravila,samo zato sto se pravi mnogo pametna,a ništa ne razume i sto je okružena ljudima koji su najveće zlo u istoriji ZC:Ljubic,Mice...Komleksi su čudo...

Kolege lekari,ajmo da smenimo Nocića dušu prodanu,sa mesta predsednika sindikata lekara i farmaceuta.On je bruka i sramota za nas sindikat.Nista ne radi,podržava najgori direktorijum u istoriji ZC,koji će uništiti i to malo sto je ostalo od njega,a za to uzima novac od članarina koje mi plaćamo.Pa jel njegova uloga da štiti interese lekara ili direktorijuma?!

Kako vam nije jasno.Kolega Nocic gleda samo sebe i iskljucivo licne interese.Zato sam se ja odavno isčlanila iz sindikata.Pa necu jedan Nocic da me ulavi.

Zakon mora da se postuje nikako to da shvate neki koji ne rade ni u radno vreme.

Gospodo, da li se neko pita kako je pacijentima. U laboratoriji zakazuju i to tek za kraj juna. U medicini rada haos,ljudi i ne mogu da dodju do doktora. Em ih ima malo em sestre sprovode svoja pravila. Pa cekaj ,dremaj tu ako se smilujev da te prime, a moz te i ne prime a ti sa temperaturom idi gde znas.... I svuda ista prica. Zdravstvo katastrofa!!!!! Salju nas privatno,al to mora da se plati....
Mediji bi malo mogli da pokrenu pricu ako nesto moze da se pomeri sa mrtve tacke. A svaki sledeci direktor gori od onog predhodnog. I nista ga ne zanima samo svoj i partijski interes, a pacijenti pa to je prosta masa i valjda i ne zasluzuju bolje lecenje.

trazili ste tj. glasali ste pa dobili ste!

Gradonacalnice otidi na internom odeljenju nenejavljen ,da vidis u kakvom stanju su sobe,kreveti,posteljina ,podovi,stolovi,stolice itd.Sramota da Vranje ima ovakvo neuredno odeljenje.

Ma upravu je narod koje medicinske sestre po ceo dan se slikaju i glume postenjačine dobro ih znamo.Strašno sve to treba najuriti i primiti školovanu decu.Ima nekazemo da nema dobrih i stručnih manjina je to.Pa vide gradjani sve to.

Da objasnim ovako prosto. Nije direktorka tolka faca da radnicima daje manja prava od onih iz kolektivnog ugovora. Pa to znaju i studenti. Znali bi i pravnici ZC da su studirali i ucili nesto. Kad ce neko da kaze DOSTA? Da bi radio nesto treba da budes pametan i sposoban,inace ispadas smesan.

Najnovije vesti

DSS: Planinarski dom u KOLAPSU »

Gradski odbor DSS-a oglasio se saopštenjem za javnost povodom dešavanja vezana za Besnu Kobilu. Portal InfoVranjske.rs p...
ZutoCvece