ZC: U slučaju devojke na Hirurgiji UČINJENO JE SVE što se moglo

Povodom smrti mlade pacijentkinje na Hirurškom odeljenju ZC U Vranju rukovodstvo ove ustanove oglasilo se saopštenjem.

Prema ovim navodima, pacijentkinja Jovana Stanojković (1992.), bolovala je od teške progresivne neizlečive bolesti, „čiji je ishod uvek fatalan, i to u ranoj životnoj dobi“.

- Kod pacijentkinje se radilo o terminalnom stadijumu bolesti, koja se smrtno završila 4. aprila u 17:10 časova. Pacijentkinja je iz KC Niš vraćena na lečenje u ZC Vranje - OJ Bolnica, a na predlog konzilijuma neurološke klinike KC Niš, sa navodima da bude stacionirana na Hirurško odeljenje Bolnice u Vranju - kaže se u saopštenju.

Pacijentkinja je, kažu u ZC, 2. aprila smeštena na Hirurgiju, gde je u intenzivnoj nezi (šok sobi) imala sve medicinsko tehničke uslove za praćenje njenog zdravstvenog stanja i „pružanja maksimalne nege uz poštovanje načela humanostii i profesionalnosti“.

- Za vreme praćenja i lečenja pacijenkinje bili su uključeni lekari specijalisti (konzilijum) neurologije, interne medicine, ORL, anestezije, infektologije i pneumoftizioloije. Pošttujući sva prvila lečenja, uz konsultaciju sa profesorima iz tercijalnih ustanova - KC Niš i Kc Beograd, ipak je došlo do neminovnog smrtnog ishoda zbog čega rukovodstvo ZC vranje osoblje i konzilijum, koji su učestvovali u lečenju, iskazuju duboko žaljenje porodici preminule Jovane - kaže se na kraju saopštenja ZC Vranje.

Komentari

Konzilijum da li je nekad bio TREZAN?

Ovog puta, ovo desavanje na Hirurskom odeljenju ide na dusu ljudi sa Neurologije iz Nisa koji su " na zajednickoj viziti odlucili " da se pacijentkinja vrati u maticnu ustanovu na dalje lecenje. U prevodu, koj ce vise da se cima oko pacijentkinje, mi smo Klinika, pa cemo " na zajednickoj viziti " odluciti da je vratimo nazad u mesto boravka a to dali ce ona tamo imati uslova za dalje lecenje, to nas nije briga. Cirkus je sa Klinikom u Nisu ovog puta.

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece