ZC: Specijalisti najavljuju TIHI ŠTRAJK

Lekari specijalisti u ZC u Vranju najavili su tihi štrajk, kome će se navodno pridružiti i medicinske sestre.

Kažu da je situacija oko loše organizacije posla kulminirala, te da je više nepodnošljivo raditi, a navodne „mere„ koje direktorka Ljiljana Antić sprovodi više liče na mobing koji je slučajno ili ne usmeren na neistomišljenike i to ne na političkoj osnovu, jer i oni iz SNS–a, već protiv onih koji su se suprostavili direktorki, pa su sada na meti osvete.

Kako je iz više izvora potvrđeno, lekari štrajkači u najavi napisali su pismo i adresirali ga na dr Ljiljanu Antić, gradonačelnika Slobodana Milenkovića i njegovog pomoćnika zaduženog za zdravstvo Aleksandra Stajića.

Oni su na ovaj način obavestili nadležne da je ukidanje noćnih dežurstava apsolutno nezakonito.

- Do sada smo ćutali, jer smo smatrali da je krajnje degutantno obaveštavati javnost o nagomilanim problemima kada se cela država bori sa koronom. Mnogi lekari specijalisti su bili spremni da prezmu rad u kovid ambulantama, ali nisu bili po volji direktorki koja je na kraju ukinula dežurtsva – priča jedan od specijalista.

Sa druge strane, oni tvrde da nije reč o novcu već o činjenici da ovi specijalisti ne mogu raditi svoj posao, kao i da direktorka nije spremna da prihvati njihovu pomoć.

- Nisu svi pacijenti kovid pacijenti. Mnogim ljudima treba pomoć druge vrste, nama su vezane ruke zbog okolnosti. Operativni program je stao, ali sa druge strane ne treba sve da stane. Bojimo se da iza smanjenja naših plata stoji to da ona treba da plati silne lekare koje je isprimala koristeći trenutnu situaciju – smatra ovaj lekar.

Drugi problem koji se nametnuo je novijeg datuma, a tiče se godišnjih odmora.

Naime, direktorka je naredila da svi iskoriste godišnje odmore, a kažu da ih zakon na to ne obavezuje.

Lekari koji su radili u kovid ambulantama trebalo bi da 14 dana ne rade, ali to ne važi za Vranje.

Kako nam kažu neki od lekara, direktorka traži od lekara da koriste odmor, a ukoliko su ga već iskoristili onda se vraćaju na svoja odeljenja i nastavljaju sa radom.

NIV

Komentari

VI STE BRE JACI OD NJIH .SKOLOVANI LEKARI.DIZTE SE I J.IM.M.NEMOJ BRE NIKO VISE DA VAS ZAJEBAVA NISTA VAM NE MOGU.TUZBE NEK PLJUSTE AKO VAS DIRAJU

Super sto ste Stajicu poslali pismo, prava osoba. Prvo on je u ZC usao kao mali kad ga je tata vodio da primi vakcinu, kao drugo on ce da napravi dobru organizaciju posla, rad od kuce. Covek ima dugogodisnje iskustvo rada od kuce, deset godina radi od kuce, prima platu i svi zadovoljni. Samo ste poranili, sad je vanredno stanje, to na jesen da pocnete da resavate. Da Milenkovic to da svom timu strucnjaka da prostudiraju, neka prenoci. Nema zurbe, nista ne gori. Ako imate srece mozda vam se i oni pridruze u strajku, za toliko su sposobni!

Svaki direktor gori od prethodnog. Ukinuti obavezno zdravstveno osiguranje i svi se lecimo u privatnim specijalistickim klinikama za nase pare kao i do sada

Kakav tihi štrajk, posle vanrednog stanja, ako ostane kod svoje odluke, ljudi daju otkaze. Ugasiće se čitava odeljenja. Pacijenti neka idu da se leče u SNS. Ja sam mislio da je Dragan debeli najgora opcija za direktora, ali ima i gore. On je ispao Tesla za ovu individuu.

Nepotizam, politikanstvo, neozbiljnost, nestručnost, arogancija i korupcija generišu javašluk, a javašluk mora jednom da dođe na naplatu i nama, izgleda, upravo dolazi na naplatu. Nema besplatnog javašluka. Ministre optužuju da imaju plagirane diplome, šta li se tek događa na nižim nivoima? Sposobne i kompetentne smo proterali iz zemlje, a ostali su podobni klimoglavci koji se ne snalaze ni u redovnim, a kamo li u vanrednim situacijama.Direktorka je pomislila ničim izazana da je Bog i batina pošto je neka partija montirala na mesto direktora i da sve može,strašno

Baba dala dinar....Zatrcali ste se da potpisete SNS listu na kojoj je ona treca, zasto sad otkazujete poslusnost? A osim toga Kosta Zdravkovic je od pocetka vanrednog stanja pa sve do skoro bio na odmoru, sto vi ne mozete?

On je u sns moze mu se

Pare puste Pare nema dežurstva nema ni Evradi ni Švajcarci.Nadrilekari u belim mantili a.Nija vama stalo ni do Posla i rada s još manje do Pacijenata.Pare puste Pare i Rodjenu decu bi prodali navikla ruka da uzima i krade bogati se na tudjoj muci.Antić Ljiljana zavrnula slavinu.

Ta nazovi direktorka je ogrezla u mitu i korupciji a njena pohlepa za novcem poznata je celom Vranju

Prvo treba da zavrne slavinu kod nju i kod njene drugarice popadiku i ostalu bandu a ne da svaku mesec primaju prekovremeno po 40 sata to je odprilike oko 15 000a plus ostala mandra pa pisle kod drugiako nije tacno nek pokazu obracune za poslednja 6 meseca da demantuju ovo sto pisem ako one ne smeju ja cu oskoro da ih objavim

Prekovrenene sate su avi direktori bivsi primali i glavne sestre ZCV i Bolnice...i dobijace i sa sledecim direktorom.Sta ste navalilu na Dr Antic...svi su isti.

Upravu ste najuriti tog bota, i moj predlog je da direktor zc treba da bude dr a ne politicar i ne treba da bude clan stranke. To treba da bude uslov. Pozz i pod za dr i sestre

Kakav TIHI ŠTRAKJ. vi se bojite pa to radite. Stanite u kompletan štajk i ne budite pič..kice kao što bivate da se prodajtet za neke Nacelnicke funkcije. Budite jednom jedinstveni da narod stane uz vas.Dokle bre više mi bri hteli ovo, ono kao neke baba sere. Izadjite i strpajte im sve u lice.Od Direktorice koja radi po diktatu gradskog većnika, penzosa do Glevne sestre.

Doktori nemaju m..a da strajkuju...

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece