ZC: Slede TUŽBE zbog SPECIJALIZACIJA

Nekoliko lekara opšte prakse u Zdravstvenom centru Vranje podneće tužbe zbog specijalizacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saznaju InfoVranjske.

- Lekari će podneli tužbe nezadovoljni dodelom specijalizacija, jer su saznali kome će biti dodeljene, isključivo po kriterijumima stranačke, tačnije, SNS pripadnosti. To će najverovatnije dovesti do poništenja specijalizacija i vranjsko zdravstvo uvaliti u još teže probleme, a to je nedostatak lekara specijalista iz većine medicinskih oblasti - upozorava sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Po ovom izvoru, «u toku je procedura za dobijanje specijalizacija».

- U ZC Vranje se već zna ko će dobiti specijalizacije, to su ljudi iz SNS i odani aktuelnom rukovodstvu na čelu sa direktorkom Ljiljanom Antić, ostali nemaju nikakve šanse, pa im je sudski proces jedina prilika da dođu do specijalizacija - smatra sagovornik InfoVranjskih.

Izvor navodi da je ZC Vraanje dobio kvotu od 13 specijalizacija i jedne subspecijalizacije.

- Iz oblasti hirurgije i urologije po četiri specijalizacije, za neurologiju dve, te po jedna iz interne medicine, anesteziologije i psihijatrije, dok je jedna subspecijalizacija iz oblasti gastroenterologije - navodi sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Ljubic vodi kolo u centar i pita se za sve... ali dolazi mu kraj

Bice tuzbi i u vezi medicinskih sestara posto posao dobijaju sve nepismene sestre koje su vanredno zavrsile srednju skolu i ne znaju kako izgleda spric i zamislite da vas takva osoba sutradan sprica. I to sto je dobro jos malo ostalo sve ce da najure u inostranstvo. Najurise sve ucene sestre a ostaju sve nepismene.

I cerka na seficu radnih odnosa je primljena da radi kao sestra..... zaposlila celu familiju brata snasku sina cerku... a promenila sve dresove i stranke

Ovija sto izvisise stvarno planirali bez depozit specijalizaciju? Neozbiljno...

Najnovije vesti

ZutoCvece