ZC: Pacijenti dobijaju hranu, tražiće se novi dobavljač

V.d. direktora Zdravstvenog centra Vranje Dragan Veličković izjavio je da pacijenti u ustanovi dobijaju hranu redovno i da će problem nastao sa dobavljačem "Blueberry farm", koji je jednostrano prekinuo isporuke, biti premošćen postojećim zalihama, do pronalaska novog snabdevača putem nove javne nabavke.

"Ta firma je avgusta 2016. u pregovaračkom postupku dobila posao snabdevanja hranom ZC.

Svoje obaveze su poštovali, ali im prethodni menadžment nije ništa plaćao.

Dovedena u pitanje ishrana pacijenata u ZC Vranje

U međuvrmenu su nam aneksima ugovora smanjena raspoloživa sredstva za nabavku hrane sa 26 na 18 miliona dinara, a firma "Blueberry farm" je neposredno pre mog dolaska na čelo ustanove pod čudnim okolnostima podigla cene više svojih proizvoda, nekih i za 25 puta.

Od momenta kad asam došao na čelo ZC u novembru, platili smo im asignacijom preko RFZO-a dve fakture, ukupno oko 402.000 dinara.

Naknadne zahteve za asginacijom RFZO nam nije uvažio, uz obrazloženje da je budžet predviđen za hranu za 2016. godinu već potrošen", kazao je Veličković na konferenciji za medije.

On je napomenuo da se predstavnici pomenutog snabdevača nisu pojavljivali u ZC ovih dana, iako ih rukovodstvo očekuje, da se pošta poslata na njihovu adresu u Trgovištu vraća, tako da će ustanova najverovatnije raspisati novu javnu nabavku kako bi se, prema rečima Veličkovića, "pronašao ozbiljniji dobavljač hrane za ZC".

Dug prema firmi "Blueberry farm" je višemilionski.

Reagujući na izjavu Veličkovića da su cene nekih proizvoda ljudi iz "Blueberry farm"-a podigli višestruko, jednog za čak 25 puta, a u tom kontekstu pomenut je smrznuti karfiol, predstavnici ove firme javili su se redakciji Info Vranjskih tvrdeći da oni nikada nisu isporučivali tu vrstu namirnica ZC Vranje, već da je to činio drugi dobavljač koji i dalje isporučuje robu ZC.

"Mi smo u jednom trenutku podigli cene 4-5 artikla, u skladu sa rastom indeksa potrošačkih cena, ali to nije prelazilo 10 odsto", kažu iz "Blueberry farm"-a.

Veličković tvrdi da ZC ima zalihe hrane za 20 dana.

D.D.

Najnovije vesti

JS na broju 4 u Hanu »

Opštinska izborna komisija u Vladičinom Hanu proglasila je listu „Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija za Vladičin...

Proglašena lista SRS-a »

Na svojoj redovnoj sednici u petak Izborna komisija Grada Vranja proglasila je izbornu istu SRS-a, pod nazivom „dr Vojis...
ZutoCvece