ZC: Najmanje PET TUŽBI zbog SPECIJALIZACIJA

Najmanje pet lekara opšte prakse podneće tužbe protiv Zdravstvenog centra u Vranju odmah nakon objavljivanja liste lekara koji će se naći na specijalizacijama, a na osnovu odluke rukovodstva ove zdravstvene ustanove, saznaju InfoVranjske iz izvora u ZC Vranje.

- U igri je ukupno 14 mesta za specijalizante, a već se znaju privilegovani lekari opšte prakse koji će na specijalizaciju iz raznih oblasti medicine. Uglavnom su to miljenici aktuelnog rukovodstva ZC na čelu sa direktorkom dr Ljiljanom Antić. Zato je najmanje pet lekara najavilo tužbe. Reč je o mahom iskusnijim lekarima sa dužim stažom u odnosu na predloge čelnika ustanove - napominje sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Po ovom izvoru, «očekuje se repriza propalih specijalizacija od marta prošle godine.

- Tada je Ministarstvo zdravlja poništilo konkurs zbog tužbi nezadovoljnih lekara, a sada su svi sigurni da ćemo doživeti reprizu tih dešavanja oko specijalizacija, jer rukovodstvo ZC po stranačkoj osnovi i po drugim (ne)stručnim kriterijumima favorizuje «svoje» lekare, što će rezultirati propašću još jednog konkursa za specijalizacije - fatalista je sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala upozorava «da je iskazana briga direktorke dr Antić u vezi manjka lekara specijalista još jedna naprednjačka simulacija zabrinutosti zbog izvesne mogućnosti ugrožavanja zdravstvene zaštite 250.000 potencijalnih pacijenata».

- Dr Antić je na konferenciji za novinare saopštila da za par godina 60 odsto specijalista u ZC Vranje odlazi u penziju, a samo do kraja ove godine tri lekara specijalista, što bi bilo sasvim u redu da se nije dogodila propast specijalizacija prošle godine, a to nas čeka i ove godine, zbog čega mnogi u Vranju postavljaju pitanje ko će nas lečiti u sekundarnom zdravstvu, i da li je SNS važniji od zdravlja nacije - ne skriva strah i zabrinutost sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, u martu prošle godine Ministarstvo zdravlja je poništilo konkurs za 11 specijalizacija Zdravstvenog centra u Vranju zbog pokrenutih sudskih sporova od strane nezadovoljnih lekara opšte prakse.

S. Kostić

Komentari

Pa direktorka Jadranka je zaposlila svog sina i to bez konkursa, i niko ne reaguje na to. Ima li vece sramote za zdravstvo!!!

Ima još veće sramote kad Jadrankin sin dobije i specijalizaciju pa da se blam zaokruži..... Hahah bruka

Sramota kako je dr. Jadranka jos uvek na funkciji,sta radi SNS,SMEENNA,HITNO

Dajte ljudi otarasite se ove nezajažljive Jadranke .upropasti nam SNS.

Jadranka zaposlila sina redno je da podnese ostavku

Naravno da ce biti tuzbi!!! Gde su radili Stefan Djordjevic, Stefan Milenkovic, Marija Pesic, Dejan Dimitrijevic, Katarina Spasic, Kristina Novkovic pre nego što su vidjeni za specijalizacije i koliko??? Svi veciti i nikakvi studenti!!! Po kom kljucu su bolji od lekara koji rade godinama i bili dobri studenti! Nece biti vise namestanja!

Bravo. Lepo ste rekli!
Niko od novoprimljenih navedenih SNS doktora, nema radni staz a pri tome su im proseci nikakvi i obnavljane godine a tek koliko su dugo studirali! Odakle im pravo da uopste rade a kamo li da dobiju specijalizacije

Gonze pa ce ugovori rodjace neke. Ko je novi Miki Stosic kumce pitanje je sad?!

Treba da se divite zeni Dr Ljiljani koja ulaze svu svoju energiju da deca dobiju specijalizacije i da zaposli mlade lekare ,da imamo dobro zdrastvo u gradu ,zalaze se za sve ,budite pozitivni i sacuvajte svoje dostojanstvo ako ga jos uvek imate

Ma kakva Ljilja .. spiskovi za primanja se rade u stranci i najvise o svemu odlucuje konobar iz Surdulice i bulca iz Vranjske Banje .. neki placaju .. neki po partijskoj zasluzi .. Ljilja samo izvrsava ..

Koji zdravstveno centar koje specijalitacihe, to je bruka zdravstva, i sramota sto dobri doktori nedobiju specihalizaciju vec neki koji pojma nemaju niti se mogu nazvati doktorima, steta za ljude koji zive u Vranju i trebaju medicinsku pomoc nekad, a ZC treba zatvoriti.....

I treba da tuze!

Ce se primi koga bulat hoce

Jadranka bruka i sramota samo da si na since da specijalizaciju sve ce uradi a ljiljana samo klima glavom kako joj sef bulat kaze

Jadranka bruka i sramota samo da si na since da specijalizaciju sve ce uradi a ljiljana samo klima glavom kako joj sef bulat kaze

Ako i ovaj konkurs propadne neko mora da odgovara pred ovim narodom

Ako i ovaj konkurs propadne neko mora da odgovara pred ovim narodom

Ne pet nego pedesetpet tuzbe treba da im pustite,doktori dignite glave i glas i ne dozvolite vise da vas gaze

Kolege ne dozvolite da vas jedan konobar,uroseva supozitorija bulatovic,ljiljana i jadranka,zene bez imalo dostojanstva,vise ponizavaju

Ne dozvolite da iko bude primljen preko reda pa neka je i jadrankin i savkin i sretenov sin i aktivista sns

Zdravstvo uzas...katastrofa...doktorke neljubazne...katastrofa.. uzas,uzas,uzas

I treba da se tuzi!
Dokle vise tamo.neke SNs nesposobnjacine da se zaposljavaju i da dobijaju specijalizacije. Sve vanredni studenti su bili, jedva fakultet zavrsili a sad ova hoce i specijalizaciju da im da. Tragedija za ljude iz Vranja.

Najnovije vesti

ZutoCvece