ZC još ĆUTI o smrti NEROĐENOG DETETA

I posle pet dana od smrti nerođene bebe Vranjanke Jelene Ivanović iz Zdravstvenog centra, vranjske Bolnice ili Ginekološkog odeljenja nema nikakvih zvaničnih reakcija, saopštenja i slično.

Info Vranjske su pre dva dana službenim imejlom podsetila tri ključna aktera u ovom događaju: generalnog direktora Dragana Veličkovića, direktorku Bolnice Ljuljanu Antić i načelnika Ginekologije Gorana Radojčića, na obavezu da se u ovom slučaju neko obrati javnosti.

U sredu su i telefonski pozivi bili bezuspešni, ali smo od ljudi bliskih menadžmentu ove zdravstvene ustanove, ipak dobili neke podatke.

- O ovom nemilom događaju od samog starta radi se i postupa strogo po protokolu koji se primenjuje u ovakvim situacijama. Prvo i najvažnije, obavešteno je Ministarstvo zdravlja i nadležna Komisija Ministarstva, a svakako i Zdravstvena inspekcija. po potrebi, biće uključeni i drugi organi - rekao je izvor Info Vranjskih u Zdravstvenim centru.

Isti izvor podvlači da je smrt nerođenog deteta težak problem i „opasan slučaj“, i da se upravo zbog toga primenjuju protokol za ovakve situacije i stroga zakonska procedura.

- Idemo dakle redom, a kada se stvore uslovi, mi ili drugi nadležni organi, obavestiće javnost o svim relevantnim činjenicama ovog slučaja i preduzetim merama protiv onih koji su se po bilo kom osnovu ogrešili - pojašnjava naš izvor.

Na kraju ovog razgovora usledilo je i obraćanje medijima, koji navodno, ne rade svoj već „tuđi posao“.

- Protiv Zdravstvenog centra neki mediji u javnosti vode pravu harangu koja ne vodi ničemu, umesto da se svi malo sačekamo dok nadležni ne obave svoj deo posla - zaključio je izvor iz Zdravstvenog centra, koji je želeo da bude anoniman.

U sredu, 14. marta ove godine, na Ginekološko odeljenje vranjske Bolnice primljena ja porodilja Jelena Ivanović (37) iz Vranja.

Posle obavljenih potrebnih pregleda, Jelena je zadržana na odeljenju, a četvoro lekara sa odeljenja, preduzeli su potrebne radnje za njen porođaj.

Ipak, u noći između četvrtka i petka, 15. i 16. marta, situacija se toliko iskomplikovala, pa je u petak ujutro konstatovano da je dete umrlo i pre porođaja.

- Podneću prv krivičnu prijavu protiv Dr Zorana Aleksića, dr Savete Stajković i dr Novice Stojiljković i teraću ih do poslednjeg suda na ovom svetu jer ću tako, ako ništa drugo, sutra spasiti život barem jednog deteta - rekao je za Info Vranjske Jelenin suprug Saša Ivanović.

R. Irić

Komentari

Deca umiru, pacijenti ispadaju, malverzacije sa lekovima, kombinacije u javnim nabavkama i sa tuzbama kojih ima kao nikad i nigde..dokle više.. direktor se ne menja..vrlo čudno..

Najnovije vesti

ZutoCvece