Završeno odslikavanje murala u čast Robija Nikolića

Na sportskoj sali O.Š. „Branko Radičević“, ili, kako je u Vranju radije zovu Šesta škola, završen je mural posvećen nedavno preminulom profesoru i rukometnoj legendi grada Miodragu Nikoliću Robiju.

Autor ovog murala je Stefan Stojanović Sleš, poznati umetnik iz Vranja.

- Oslikavanje murala isključivo je u organizaciji sadašnjih i bivših učenika Šeste škole, iz velikog poštovanja koje imamo prema profesoru Robiju – kažu čitaoci koji su i skrenuli pažnju na ovo dešavanje.

Inače, Nikolić je bio poznati rukometaš i rukometni trener, a preminuo je u Vranju u 16. decembra prošle godine, posle duže bolesti.

NIV

Komentari

Bravo deco svaka čast. Robi je bio, najpre dobar čovek i odličan rukometaš. To ide jedno sa drugim. Ovakve VELIKANE treba uzimati za primer narednim generacijama dece a ne da im sole pamet razni Gonzijiii i Nešijiiii.

Svaka čast za mural i veliko bravo i hvala učenicima koji su uradili mural Robiju. Sada nek se za života uradi mural i ostalim legendama rukometa. Japanu u Zmaj, Šotetu u Petu školu i Grobaru Vuk Karadžić. I oni su zaslužili mural i to još veći jer su ceo život bili u sport a posebno rukomet.

Hahahahha pa oni su ceo radni vek zevali u školu za razliku od Robija. Ne budite smešni.

Murali još sad zasluzuju i Šeki Droga i Srba Karadza neponovljiv navijacke legende

Prvo,Dule grobar iz njegovu skolu nije proizveo ni jednog rukometasa,isto Sote iz njegovu skolu a Sveta je nesto radio odavno bilo, pa da njima I nema ko da podigne mural ,svako prema zasluzi a ovaj mural je prelep

Организујте се, као ми, па правите. Нама Јапанац, Шоте и остали ништа не значе. О величини довољно говори зид у Шестој.

Lepo je da se učenici sećaju svog pokojnog nastavnika i trenera, ali praksa slikanja likova pojedinaca na javnim zgradama nije dobra, pa makar se radilo i o posebno zaslužnim pojedincima. Ovako je samo postavljen loš primer i uspostavljena pogrešna praksa. Uprava škole je trebalo da reaguje i zabrani oslikavanje. Škola je javna svojina a to niko nema pravo da uzurpira.

Odkad pa to da je mural zabranjen. Kako nije bio zabranjen kod stare neurologije i na zgradi u Lenjinovoj. Baš je lepo i ulepšava školu kao i ova dva murala u gradu.
Urađeni su perfektno,ne znam samo kome smetaju,osim nekom ko je možda malo ljubomoran.

Niste razumeli, u oba slučaja su vlasnici zgrada na kojima je izvršeno oslikavanje trebali da prethodno to formalno dozvole. To što su pitanju javne zgrade ne menja ništa, za to je trebala dozvola. Javno nije ničije, to je isto kao i privatno vlasništvo - nečije. Škole i bolnice su sagrađene sa nekim dozvolama i dozvole su potrebne za njihovo menjanje, uključujući i slikanje. Ne sme biti izuzetka u primeni zakona. Jednom kad se prekršaj dozvoli onda zakoni više ne postoje.

Bio je strog prema djacima ,musili su se kad naidje Robi,ali borio se kao OTAC za svoje odeljenje.

Legenda, zaslužio mural i te kako.. Kakav grobar, sote itd.. Smešno... Jedan je Robi.. Njegov proizvod su vrhunski.rukometasi,deca kojima je i razredni bio..

Леп гест спортских људи, уметности и сећање на великог човека, још бољег спортисту. Слава му

Najnovije vesti

ZutoCvece