Zakuvavanje: MAFINI SA KOPRIVOM I MLADIM SIROM

Kopriva i detinjstvo? Ove dve reči ne idu baš jedna uz drugu, zar ne? Dok smo bili klinci kopriva kao namirnica za nas je bila pravo otkriće. Uglavnom dosadna trava koja može i da napravi problem kad igraš fudbal i slučajno upadneš u nju.

Ili pak jedno od sredstava kojima vam roditelji prete kad ste neposlušni ili kad nešto zgrešite. Zaključak: niko od nas nije voleo koprivu sve dok nismo počeli da je jedemo, odnosno dok majka nije zgužvala prvu pitu s koprivama.

Šta biste tek rekli na kombinaciju mafina i koprive? Još ako se pride doda i malo mladog sira? Opet deluje malo uvrnuto, priznaćete. Uvek kad pomislimo na mafine zapravo mislimo na ona slatka čokoladna uživanja, obično ukrašena šlagom, nekim filom i šarenim mrvicama.

Međutim, kao što su izvandredni mafini koje ubrajamo u poslastice, pođednako dobri mogu biti i ovi drugi – slani mafini, i upravo su mafini sa koprivom i mladim sirom najbolji dokaz za to. No, nikako nam ne možete verovati na reč, sve dok ne probate…

Probajte nas recept za mafine sa koprivom i mladim sirom. Recept nimalo nije komplikovan, a ovi mafini mogu da budu odlični kao lagani doručak uz šolju jogurta, mleka ili možda uz nešto treće; taj izbor ostavljamo Vama.

Kompletan recept pogledajte na www.zakuvavanje.rs.

Najnovije vesti

ZutoCvece