Zadrugarstvo jača poljoprivredu

U Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Vranju održan je seminar "Poljoprivreda-hrana-poljoprivreda”, na kome su prezentovani podaci o stanju poljoprivrede u Srbiji, kroz poređenje sa poljoprivredno razvijenim zemljama, o organizaciji poljoprivrednih proizvođača i proizvodnje i zakonskoj regulativi i podsticajima.

Milorad Stajković, predsednik Saveza zemljoradničkih zadruga Jablaničkoh i Pčinjskog okruga, rekao je da je u Srbiji veoma mali procenat  obradivih poljoprivrednih površina i da to mora da se menja primenom podsticajnih mera.

"Potrebno je da se zemljoradnici udružuju u zemljoradničke zadruge, da bi ekonomski bili jači, samostalniji i da bi mogli da donose odluke, jer oni upravljaju zadrugama“, dodao je Stajković.

Organizatori ovog seminara su Privredna Komora Srbije, Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga i Savez zemljoradničkih zadruga Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Najnovije vesti

Rukomet: Drugi poraz Vranjanaca »

Rukometni klub Vranje 1957 u drugom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» izgubio je utakmicu od Zlatara u Novoj Varoši rezu...
ZutoCvece