Za stadion IMA, za ZDRAVSTVO NE

Zdravstveni centar u Vranju za redovno opremanje kapaciteta, prvenstveno u Opštoj bolnici, dobio je iz republičkog budžeta pet miliona dinara, saznaju Info Vranjske iz izvora u nemedicinskom delu ove ustanove.

Ovaj izvor navodi da je za istu namenu iz republičkog budžeta, recimo, ZC u Leskovcu dobio 20 miliona dinara, četvorostruko više u odnosu na Vranje.

- ZC Vranje opslužuje ukupno više od 250.000 stanovnika Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga, dok ista ustanova u Leskovcu ima 150.000 potencijalnih pacijenata, koliko Jablanički okrug ima stanovnika, pa mi nikako ne ide u glavu po kojim kriterijumima je vrh ove države odlučio da ZC Leskovac dobije 20 miliona dinara, a ZC Vranje svega pet. Uz to, stanje u vranjskom zdravstvu je neuporedivo teže i lošije u odnosu na Leskovac koji je prava klinika za Vranje - jadikuje sagovornik Info Vranjskih iz ZC Vranje.

Ovaj izvor na kraju, pita «kako to da ZC Vranje u ovakvoj situaciji ima 1.300 zaposlenih, a ZC Leskovac zapošljava čak 2.000 radnika».

- Neko je u Ministarstvu zdravlja očigledno pobrkao stvari, ali šta vredi kad je Vranje najjužniji grad u Srbiji, pa nam nema pomoći - lamentira nad sudbinom vranjskog zdravstva sagovornik Info Vranjskih iz ZC Vranje.

S. Kostić

Komentari

Inače novi direktor ZC-a će imati ulogu fikusa. Savetnici sa strane su Mice i Timčić, a centrom će upravljati neko ko je završio kožarski smer i džepno izdanje starlete. Doktori, p...e jedne reagujte, niste valjda svi u SNS. Dignite glave, reagujte. Kad dođe zlo vreme, ako ćutite, znači da se slažete sa zločincima i da saučestvujete u zločinu.

Реферундум да тражимо да се отцепимо од вучићеве Србијице,па или запад Бугарске,или исток Албаније или север Северне Македоније.

Postavite Recka za direktora pa ce ima i za vas pare...

PTO sluzba kao Sirija,svaka cast lekarima i sestrama kako rade,pa tamo je br.1 da se dovede u red ta sluzba,ona stroka i smrad strasno,pozdrav za Dr.Milenu i Dr. Suzanu vrh lekari kao i.sve sestre.dajte gospodo tu ulozite da lici na bolnicu.

Što ti je primer vrh lekara, u pm., ali dobro, neko mora i njih dve da pohvali.

NE SVIRAJ MENI MI JE NA PTO KAO U HOTEL

Za zdravstvo je bilo ali se raznelo

Podsetite velicka gde su pare

Najnovije vesti

Opet HAOS na Dečijem »

Umesto da, nakon niza primedbi zaposlenih, trajno reše problematičnu situaciju oko organizacije rada u Dečjem dispanzeru...

Pobeda GRK-a za vrh tabele »

Ekipa GRK Mladost iz Vranja u nedelju je u okviru Prve lige “Istok” pobedila BSK iz Bujanovca sa 26:20, u utakmici koja...
ZutoCvece