Za sport samo 50 miliona, za medije samo TRI!

Gradsko veće Vranja na svojoj 106. sednici donelo je zaključke o iznosu sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta, medija i društveno-humanitarnog rada, saopštila je Zorica Jović, portparol Gradskog veća.

- Sredstva za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta predviđena su u iznosu od 50 miliona dinara, za sufinansiranje proizvodnje medijskog sadržaja 16,5 miliona, a za sufinansiranje projekata iz oblasti društveno-humanitarnog rada 8,3 miliona dinara - rekla je Jovićeva.

Ona je objasnila da je od 16,5 miliona dinara predviđenih za sufinansiranje projekata iz oblasti medijske proizvodnje, televizijama namenjeno 13,5 miliona dinara, a „ostalim“ medijima, (štampa, internet, radio) ukupno tri miliona.

Za sport je Vranje u 2017. izdvojilo najmanje 80 miliona dinara, dok je za medije u tom periodu izdvojeno ukupno 15 miliona dinara.

- Gradsko veće je donelo odluku kome će biti dodeljena sredstva na socio - humanitarnom konkursu, dok će javni pozivi za učešće na konkursu za medije tek biti raspisani - naglasila je Jovićeva.

Inače, tekstovi konkursa za sufinansiranje projekata iz navedenih oblasti biće objavljeni na gradskom sajtu i „Dnevnom telegrafu“.

S. Kostić

Komentari

Kakav sport narod gladan

Народ,бре,гладује...алооо!!! Какав спорт или финансирање НВО...Отварајте народне кухиње,малоумници!!

Pogledjte ovu facu koja daje milione.Pa vranje stvarno si propao

Odgovor Goci: Ta faca koja deli milione je sa čuvenog Univerziteta u Prištini. A oni diplomci iz Niša i Beograda ne stanuju više u Vranju. Tako su glasači na izborima odlučili.

Najnovije vesti

ZutoCvece