Za pretnje smrću dopisnici Novosti kazna 40.000 dinara

Zbog pretnji smrću i ugrožavanja sigurnosti novinarke "Novosti" Jelene Stojković, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju kaznilo je Ivanu S. novčanim iznosom od 40.000 dinara, saopštiolo je OJT.

Kako se u odgovoru na novinarsko pitanje kaže, nakon saslušanja osumnjičene, koja je izrazila stvarno kajanje, doneta je javnotužilačka odluka o odlaganju kivičnog gonjenja, i naloženo da uplati 40.000 dinara u humanitarne svrhe u roku od šest meseci.

- Za ovo delo zaprećena kazna je od šest meseci do pet godina, što znači da su se stekli uslovi za primenu načela oportuniteta - kaže za "Novosti" portparol OJT Miodrag Stojanović.

Nakon što su, početkom novembra prošle godine, "Večernje novosti" objavile tekst o neprikladnim fotografijama učenice OŠ "Radoje Domanović" u Vranju, koje su se proširile po školama, novinarka Jelena Stojković, autorka teksta, dobila je pretnje smrću od majke devojčice, Ivane S.

Ona je novinarki uputila više od 40 telefonskih poziva sa pretnjama da će "ubiti nju i njeno dete ispred vrtića".

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a žena privedena.

NIV

Najnovije vesti

RADNIK: Svi u napad! »

Surdulički Radnik u 22. kolu Super lige dočekuje Mačvu iz Šapca sa ambicijom da izbegne zonu baraža na kraju ovogodišnje...
AluTerm plus