Zašto su naprednjacima i ovako OGROMNE plate MALE?

Vest da čak i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković radi honorarno, verovatno da bi dopunio kućni budžet, ponovo je aktuelizovala piitanje visina plate čelnika lokalne samouprave u Vranju.

Stiče se utisak da su državne plate male, čim mora da se dopunjuju honorarnim radom, ali, sva je prilika da je nešto drugo tu u pitanju.

Prema dostupnim javnim podacima, gradonačelnik Vranja mesečno prima 91.268,45, i to bez minulog rada, što će reći da mu je plata oko 1.000 evra mesečno, pa je i to malo i mora da se dopunjuje.

Pri tome, njegova zarada bliži se maksimumu koji može da se zaradi bez ekstraoporezivanja.

Nešto manje od Milenkovića, ali ne manje od 900 evra mesečno zarađuje i njegov zamenik Nenad Antić, bez minulog rada mesečno 85.442,81 dinara.

Tu je i predsednik Skupštine Dejan Tričković, čija je plata mesečno bez minulog rada 87.384,69 dinara.

Najveća primanja među imenovanim licima ima Miroljub doktor Stanković, koji ne radi honorarno kao lekar, ali, pošto prima punu penziju, honorarno radi kao većnik, i to za 66.994,93 dinara mesečno, ako prima punu platu, kao što se priča da prima.

Ovoliko zarađuju i ostali većnici, plus, naravno, minuli rad.

Da Stanković ne uzima i punu penziju i punu platu od države pored njegovog imena i funkcije stajalo bi, kao u slučaju zamenika predsednika Skupštine Gradimira Jovanovića, samo cifra od 26.216,00 dinara, ili naknada za vreme koje radi kad je slobodan od penzije.

Ali ne, Stanković koristi sve mogućnoti koje mu život pruža, pa mesečno „bije“ daleko veće sume od gradonačelnika, pa i ne mora da radi dodatno popodne.

„Stotku“ mesečno inkasira i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, koji im osnovnu platu od 80.405,11 dinara, plus minuli rad.

Veoma visoku platu ima i gradski pravobranilac Đurđica Đorđević, koja zarađuje oko 80.133,48 dinara, a njen zamenik čak 71.712,67 dinara bez minulog rada, oboje dakle više od gradskih većnika.

Sve u svemu, za srpske, a još više za vranjske prilike, ovo su OGROMNE plate.

Pa zašto su one onda vranjskim naprednjacima male, pa moraju da zarađuju i popodne, da bi se nekako zakrpili do prvog, pitanje je sad?

SSB

Komentari

Zaboravlja se da imaju manju platu nego njihovi prethodnici. Tada se o tome cutalo a danas nekome "smeta".

Gradonačelnik nema minuli rad,je mu je ovo novi posao i kreće minuli rad od 0,jer mu je opstina novi poslodavac,čitajte zakone vi kvazi novinari!!!!!

Bilo je,vise nije,vraceno je na staro,decko informisi se pre nego sto napadnes i poljujes.Nije skupo i ne boli.Pozdra!

Znate li vi da racunate? Ako Gonzi ima platu 91hiljadu, po vasem je minuli rad jos 30 hiljade! Pa to gde ima? Jedna godina iznosi oko 350 din, pa nek ima i 20 god. radni staz, to koliko je??!

Denzi i Mice su radnici, jebalo si vek..za ovog prvog sud je dokazao, a za drugog svi znamo, svi sem njega. Ne seca se pola zivota, proveo ga je u teskom pijanstvu. Mufljuz, ispicutura i mesetar.

Ma vi nemate veze, kakav minuli rad, to su sve novi radnici, prvo proučite temu pa onda pišite, ne se brukajte

Djurdjice ce radis na njivu jos neki mesec glumi..

Boske upisao TEHNICKU u Surdulicu a vec zavrsio fakultet u KAMENICU.

Djurdjica, balavica koja ne zna kako se zove, iza koje ne stoji pet minuta zivotnog iskustva u struci. Sto je najgore dete se umislilo diglo nos a ne shvara da ce zbog svega toga da ubrzo zavrsi na ulicu i da godinama nece imati gde da radi. Poremetila se zena skroz u toj sekti.

Alooo, botovi, ostavite devojku na miru, ne mozete joj biti ni do kolena, budite srećni sto je zalutala tamo i mozda moze da uradi nesto dobro. No do tada pitajte sefa koju skolu ima i da li mu je kupljeni papir falsifikovan, isto vazi i za predsednika Banje...

Djurdjice mnogo si leap...lazu te....prava dama,ceka te DEPONIJA kod partiskog SIZU!!!

Najnovije vesti

Radnik krenuo u Antaliju »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika krenuli su put Antalije u Turskoj na drugu fazu priprema za nastavak prvenstva...

TONČEV: Bude se socijalisti juga »

Novica Tončev, narodni poslanik i član predsedništva SPS-a najavio je da će posle razgovora sa socijalistima jugoistoka...
AluTerm plus