Zašto ćuti predsednica Višeg suda Dragana Ilić Marković?

Nezabeležen napad vlasnika i glodura RTV Vranje Zorana Veličkovića na celokupno vranjsko pravosuđe, pritisak na sve sudije, te navođenje imena sudija kojima se sprema osveta zato što su se usudili da sude protivno njegovoj volji, za sada je u vranjskim pravosudnim krugovima naišao samo na javno ćutanje.

Podsetimo, Veličković je u svom slepom besu paktično obećao progon svih sudija, a neke od njih naveo i posebno, po imenu i prezimenu.

- Uvodimo specijalizovanu emisiju koja će se baviti analizom skandaloznih i sramnih da sramnije ne mogu biti, pravosnažnih presuda čiji su potpinici sudije Suzana Đorić, Nada Čović,Tatjana Mihajlović Jovanović i Staniša Mihajlović, i to rečnikom i načinom izveštavanja koji su sami svojim presudama ozakonili – obećao je Veličković pred očima javnosti.

Na ovakve pretnje i praktično zastrašivanje sudija do sada još niko nije reagovao i u Vranju ni u Srbiji, a ima pozvanih da to učine, kao što su to Društvo sudija Srbije, Visoki savet sudstva, novinarska udruženja...

Nije ovo čudno, ko još gleda besmislene lokalne televizije bez publike i uticaja, ali lokalna javnost bi o ovome morala da progovori koju.

Ako se zna da Osnovni sud još nema zvaničnog predsednika, pa otuda i nema glasova, svakako čudi ćutanje u Višem sudu.

Zašto na ovakve bestijalne napade i pretnje ćuti predsednica Višeg suda Dragana Ilić Marković?

Krajnje ružno i džukački napadnuti su ljudi kojima ona upravlja, i koji u nju gledaju kao u onoga ko ne samo da hoće ili neće da ih brani, nego ima obavezu, zaklela se da će da ih štiti.

Zašto onda ćuti Dragana Ilić Marković?

Da li je to zato što se po kuloarima Višeg suda priča o pritiscima na rečene sudije da donesu presudu u Veličkovićevu korist, o kojima je ona ama baš sve znala?

Ili su neki drugi, običnim ljudima nedohvatni razlozi, zbog kojih i ona, praktično, svojim ćutanjem gazi po svojim kolegama, gotovo isto tako kako to čini Veličković?

Ali, njemu se može, kad čovek nema obraza sve mu je dozvoljeno.

Ali, zašto i za čiji račun ćuti Dragana Ilić Marković?

SSB

Komentari

Zato sto je Dragana SNS, i odusevljava se kad je zove neko od vranjskih politicar, misli da je mnogo bitna SNS aktiviskinja

Dobiće uskoro od Visokog saveta sudstva za svoje mutne radnje za pojedine predmete.

Uvlači se na Bosanca, ce gu zadrži za predsednicu

Čeka blagoslov od nekoga

Dragana da li se bojiš onoga odozgo, zbog svoje funkcije uništavaš nedužne ljude!

Predsednice, istina se ne može dugo skrivati.
Ne postoji ništa tajno što neće postati javno
-ciat iz Svetog pisma

Išao na obuku na pink cccc
Ista retorika,ista demagogija isto bahato ponašanje, isti napadi na neistomišljenike ili na neodgovarajuće (u ovom slučaju), presude. Napre DNO.

nisam upoznat o cemu je rec i da li je sramna presuda sto za vranjsko pravosudje nista cudno,najkorumpiranije sudstvo u Srbiji.sudovi su postali obicne pijace sa tezgama koji imaju brojeve a to su sudnice...nezna se koje je vece zlo osnovni sud koji donosi nezakonite prvostepene presude ili visi sud koji potvrdjuje ili preinacuje te presude,svi sudovi u srbiji su vrzino kolo,trgovina presudama koliko hocete,u zavisnosti od spora sudije se debelo okoriscavaju u sprezi sa advokatima a sve na stetu gradjana,advokatske tarife su enormne koje je propisala vlada to jest skupstina to jest iste tarife su izglasali poslanici a poslanike postavila korumpirana vlast,pa tako tarife advokata se krecu verovali ili ne od 6000 dinara pa cak do 120000 dinara za jedno zastupanje ili pisanje jedne tuzbe,zalbe ili podneska,strasno da strasnije nemoze biti,prost narod trpi i nerazume nista.Sudije su izgubile smisao,nemaju cast,nemaju etiku pa poimanje reci pravda je samo misaona imenica,svaka cast onoj manjini sudija koji imaju cast i svoje dostojanstvo i drze se sudijske etike,ta manina na primer u osnovnom sudu su oko 5-6 sudija dok u visem sudu ima samo jedan castan.

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece