VUČIĆ najavio otvaranje POZORIŠTA u Vranju?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kratko je u utorak pomenuo pozorište "Bora Stanković" u Vranju, u tri reči, nagoveštavajući, valjda, da bi ono i moglo da bude otvoreno.

Na pitanje da prokomentariše izjavu nekadašnje direktorke Narodnog pozorišta u Beogradu Vide Ognjenović da je "u toku lov na one koji vide carsku golotinju", predsednik Vučić rekao je da je vlast Demokratske stranke zatvarala muzeje i nije brinula o kulturi.

- Možda je bolje da zatvorimo Muzej savremene umetnosti, Narodni muzej, da ne otvaramo pozorište u Vranju - rekao je Vučić za televiziju Hepi.

Muzej savremene umetnosti otvoren je prošle godine, a Narodni muzej ove, posle 15 godina rekonstrukcije.

Pozorište u Vranju je izgorelo 2. jula 2012. godine. Njegovu obnovu pratile su mnoge neprilike, te je obnovljeni objekat postao "smrdljiva zgrada" zbog oplatola.

Posle više od šest godina pozorište i dalje nije otvoreno i nalazi se u obnovi prve faze obnove, koja je inače predvižena u tri faze.

Iz saopštenja za medije, o poseti ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića Vranju nije se mogla pročitati niti jedna jedina reč o pozorištu, već samo da će Ministarstvo i Vlada Srbije "uložiti maksimum napora kako bi se obnovila kulturna infrastruktura u Vranju".

SSB

Komentari

Ne treba hvala

Vrati pare sto ste pokrali sa bratom od gradjana Srbije, bagro jedna lopovska necete jos dugo.

Vucicu,vladas sa trecinom birackog tela...to li je tvoja ubedljiva pobeda....go.no....treba na sledecim izborima izaci...i da onih 45 posto preostalih kazu sta misle...tj.da svi zajedno pustmo vodu i da go.na odu.....da se smrad ne siri..pogusismo se od njega....pedala vise..lopove

Firme otvaraj te ljudi da rade inace za 10 godina siptari uzese i vranje!!!!Bezi narod od bede glote glotne razmisli te malo!!!!

Najnovije vesti

ZutoCvece