Vranjske rabote: NE AZDISUJTE, za kafu li da ginemo?!

Iako je ovo objava iz aprila 2020. godine, ona ni do danas nije izgubila ništa od svog šarma.

Naime, na FB strani „Vranjanske rabote svake subote“ još u aprilu, a povodom pandemije korone, javio se jedan od članova grupe sa zaista duhovitom porukom.

Ovih dana, neki beogradski mediji aktuelizovali su ovu poruku, a imaju i zašto, jer je zaista tako vranjska, i tako duhovita, na samo Vranjancima znan način.

Evo šta je za sada nepoznati autor poručio tad, a što važi, čini se, i dan danas.

- Pobratimi i pobratimke,

naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju, a s'd imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo.

Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve.

E pa došlo je vreme da se toj promeni!

Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobedili ovog neprijatelja.

Batalite gu kafu u grad, da gu jebem u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo?

Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al' da bi pobedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo.

Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma i uživajte, ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi - ''NE AZDISUJTE MNOGO!'' – piše u ovoj poruci.

Tu su i komentari, pa probajte da smislite nešto direktnije.

SSB

Komentari

Samo gi ti frcaj kafe bucko, cekamo te.

Врањанцима се ДНК променио што од зрачења што од жвакање пластичне кашике у кафић. Која сте марва тек ће видите, полако, још да ве захвати вирус , да крене то још горе па ће ви дође памет а посебно на онија магарци што улећев без маске свугде. Пропали сте као м кроз цепене гаће. Врање још спада у најсмешније "градове" Србије-ако има тај категорија. А Врањанци биће као Лилипутанци,ако већ нису.

Lupaš za sve 3 medalje. Ako ti nosiš masku što se sekiraš drugi nose ili ne?
Ne se plašiš od radijaciju, od rak, od srčku da te ne strefi...ali se zato plašiš od virus za koji izmisliše vakcinu posle 6 meseci.
A što porediš vranjanci sa liliputanci takodje ne znaš ni ko su liliputanci, to su malecki ljudi iz izmisljenu zemlju, a koje veze ima visina s ovu priču to niko ne zna.

Najnovije vesti

ZutoCvece