VRANjSKE ŽENE: Gel lak štiti nokte

„Tretman manikira je u estetskom pogledu najzastupljenija metoda kojom kozmetičar ulepšava nokte svom klijentu. Jedna od popularnijih metoda je gel lak koji ne samo što ima dekorativnu, već ima i zaštitnu ulogu za nokte“, kaže Jelena Nikolić kozmetičar-estetičar.

Na pravilno pripremljenu nokatnu ploču, objašnjava, nanosi se odmašćivač pa zatim baze koje se suše ispod UV ili led lampe.

„Potom se nanosi željena boja i na kraju završni sjaj. Nokti izgledaju savršeno uredno i lepo, a koliko će gel lak da potraje, zavisi od kvaliteta prirodnih noktiju. Ako su nokti zdravi i jaki, gel lak može da traje dve do tri nedelje. U suprotnom, počinje da puca i tada se preporučuje aplikacija gela, takođe još jedna od metoda ulepšavanja noktiju“, navodi Nikolićeva.

U odnosu na gel lak, gel manikir je čvršći i uz dobru primenu, može da traje i duže nego što je to slučaj sa gel lakom.

„Pogotovo je gel manikir pogodan za slabe nokte. Preko gela, moguće je nanošenje i gel laka“, ističe Jelena Nikolić, kozmetičar-estetičar.

 

 

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece