VRANjSKE ŽENE: Afro lokne ponovo u trendu

„Devojke se danas više odlučuju za minival jer je izuzetno praktičan za održavanje frizure i lako se oblikuje bez mnogo muke. Pošto je frizerska industrija dosta napredovala u odnosu na ranije, kosa ostaje zdrava jer su proizvodi bazirani na voćnim kiselinama koje ne isušuju i ne oštećuju kosu“, kaže Jelena Trajković, frizer-stilista.

Samim tim, kako kaže, ako nekome dosadi minival, kosu može bez problema da oblikuje i ispravi.

„Neverovatno, ali efekat ravne kose, trajaće duže dok imate minival (samo pazite na kišu i vlagu). Osim toga, ko ima problema sa masnom kosom i često je pere, minivalom se mašćenje kose i PH vrednost kože glave izbalansira. Uz adekvatne proizvode, možete da zadržite zdravu i negovanu kosu i da produžite rok minivalu“, objašnjava Trajkovićeva i dodaje da je minival trajnije rešenje za kovrdžavu afro frizuru.

S druge strane, prema njenim rečima, afro lokne čine frizuru zanimljivijom.

„Afro lokne ovog proleća su u trendu i stoje bukvalno svima. U zavisnosti od toga kakav vam je tip kose i kako ste ošišane, možete da izaberete jedan od načina navijanja afro lokni. Da li će to da bude spiralno ili klasično navijanje na minival papilotne ili mikro stik figarom, krupnije ili sitnije, sve je želja mušterije“, kaže Jelena Trajković, frizer-stilista.

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece